Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) Lefkoşa Belediye seçimlerinde “emek, demokrasi ve barış güçlerinin ortak aday etrafında birleşmesi” çağrısı yaptı.

BKP Örgütlenme Sekreteri Abdullah Korkmazhan ve beraberindeki heyet CTP’yi ziyaret ederek Genel Sekreter Asım Akansoy ile görüştü.

Abdullah Korkmazhan, kabulde yaptığı konuşmada, Lefkoşa belediyesi seçimlerinde ortak aday belirleme konusunda ziyaretler gerçekleştireceklerini belirterek, ilk ziyareti CTP’ye yaptıklarını belirtti. Korkmazhan, bu ziyaretlerin amacının sadece LTB olmadığını, ülkenin içinde bulunduğu durum ve yaşanan sorunlar olduğunu ifade etti.

Ülkenin yaşanmaz bir noktaya getirildiğini ve kurumların özelleştirme adı altında peşkeş çekildiğini savunan Korkmazhan, toplumun ağır ekonomik taarruz altında ezildiğini ileri sürdü. Korkmazhan, bu yapıyı yaşatanların Kıbrıs sorunu müzakere sürecini de çökerttiğini ve toplumun çözüm istencin ortadan kaldıracak adımlar attıklarını söyledi.

Korkmazhan, LTB’de yaşananların da aslında ülke genelinde yaşanan kaosun ve sistemsizliğin yansıması olduğunu ileri sürerek, “LTB batırılmıştır, iflas ettirilmiştir. Bunun sorumlusu Sayıştay raporlarında da belirtildiği gibi UBP hükümeti ve Bulutoğluları ve belediye meclis üyeleridir” dedi.

Yargıyı göreve çağırarak, ara seçimden önce sorumluların yargılanması gerektiğini iddia eden Korkmazhan, UBP üyesi belediye meclis üyelerinin de derhal istifa etmesini istedi.

Korkmazhan, LTB’yi ayağa kaldıracak, yaşanan usulsüzlüklere dur diyecek, hesap sorabilecek ve Lefkoşalıyı kurtarabilecek bir anlayışa ihtiyaç olduğunu kaydetti.

BKP olarak “emek, demokrasi ve barış” güçlerinin bir araya gelerek, “ortak aday-ortak liste” etrafında birleşmesini ve Lefkoşa’yı statükocularını ellinden kurtarmasını önerdiklerini belirtti.

Korkmazhan, hiçbir ön koşul koymadan her türlü güç ve iş birliğine hazır olduklarını da vurguladı.

AKANSOY

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy ise, BKP’nin, çözüm ve demokrasi perspektifinde birlikte hareket ettikleri bir parti olduğunu belirterek, toplumsal varoluş platformu içinde de ortak adımlar attıklarını söyledi.

“Toplum olarak çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci iyi yönetebilme adına toplumun ileri güçlerinin yanana gelmesi, belli bir düşünsel birlik yaratması ve bu çerçevede eylem birliğini ortak sürdürmesi bizim için de çok önemlidir” diye konuşan Akansoy, UBP ve AKP dayatmaları karşısında toplumun kaosa sürüklendiğini ve sistemin çöktüğünü savundu.

Akansoy, gerek Kıbrıs sorunu, gerek demokratik ve insan hakları çerçevesinde CTP olarak önyargısız hareket ettiklerini ancak içinde bulunulan durumu iyi analiz etmek, işbirliği yapma adına tutarsız davranmamak gerektiğini belirtti.

Ara seçimlerin ve LTB’nin domino etkisi yaratacak güçte olduğunu kaydeden Akansoy, ardından gelecek seçimleri de değerlendirerek, hata yapmadan bir güç birliği oluşturulması gerektiğini ifade etti. Akansoy, kalıcı barışa doğru atılacak adımları dikkatli ve sağlam atmak gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim