BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu bu zor koşullarda BKP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, parti kadrolarından bıkıp usanmadan barış ve demokrasi için çalışmalarını istedi.

İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında başlayan görüşmelerin önemine vurgu yapan İzcan, “ Çözüm bu gün her zamankinden daha yakındır” diyerek “Parti yönetiminin öncelikli görevi yapıcı öneriler ile sürece destek olmaktır” dedi.

Bulunacak çözümün tüm Kıbrıslıların insan haklarını garanti altına alması gerektiğine işaret eden İzcan, “ Federal çözümü ısrarla savunmamız gereken bir dönemden geçiyoruz, Kıbrıs’ta bir takım çevrelerin federasyonu şeytanlaştırma çalışmaları karşısında dimdik durmalıyız” dedi İzcan, tüm BKP’lilerden ısrar ve inatla iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayanan federasyonu savunmalarını istedi.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

Kuzey Kıbrıs’taki ekonomik yapının iflas noktasında olduğunu savunan İzcan, “ Tüm üretici sektörler batma noktasına taşınmış, özellikle gençler arasında işsizlik yükselmiş, emek sömürüsü dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır” diyerek, “BKP emeğin en yüce değer olduğuna inanmaya devam etmektedir” dedi.

“Toplumun Birleşik Kıbrıs Partisi’ne ihtiyacı var” diyen İzcan, partinin emek, barış ve özgürlük kavgasını ödün vermeden sürdüreceğini söyledi.
Editör: TE Bilisim