KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, Vadili İlkokulu, Yeni Boğaziçi İlkokulu, Mustafa Kurtuluş İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu ve Polatpaşa İlkokulu’nda dün yaşanan elektrik kesintinin bugün de başka okullarda devam etti.

Okullarda yaşanan bu olumsuzluktan hükümet ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı sorumlu tutan KTÖS, “Patronların elektrik borcu görmezden gelinirken halk çocuklarının gittiği kamu okullarının elektrikleri ise otomatik olarak kesilmektedir” ifadesini kullandı.

KTÖS açıklamasında şunları ifade etti:

“Konunun her iki tarafında UBP-DP hükümeti ile Özdemir Berova bulunmaktadır. Okullarının elektriğini sorumsuzca ödemeyen de, kötü sürprizlerle karşılaşmamak için herhangi bir önlem almayan da hatta Kıb-Tek ile herhangi bir karşılıklı sözleşme yapmayan da Eğitim Bakanlığı ve bizzat bakanın kendisidir. Özdemir Berova; oturumlarına sürekli katıldığı Bakanlar Kurulu toplantılarında birçok işletmenin ve sermayenin elektrik borçlarına rağmen elektrik kesintisine uğramaması için tedbirler alırken, kendi sorumluluğunda olan okulları aklının ucuna bile gelmeyen aslında Eğitimle ilgili hiçbir kaygısı bulunmayan bir zihniyetin bizzat dışavurumudur.”

Editör: TE Bilisim