19 Ocak 2013 tarihinde ‘’ Ltb’nin gizli listesi’’adı altında bir yayın organında çıkan haberle ilgili adı geçen şahıslar olarak açıklama yapma gereksinimi duyuyoruz.

Bizler Lefkoşa Türk Belediyesi’nde çeşitli tarihlerde göreve başlamış, görevine eksiksiz gelmiş ve verilen görevleri yerine getirmiş çalışanlarız. Sendikadan alındığı iddia edilen işe gitmeden maaş alanlar listesinin gerçeği yansıtmadığını belirtmek isteriz.

LTB idaresinde kimin göreve gelip kimin göreve gelmediğinin belgelerinin mevcut olduğunu belirtir, ilgilileri ve yetkilileri gerçekleri açıklamaya ve gereğini yapmaya davet ederiz. Eğer ki göreve gelmeden maaş alan varsa derhal disipline verilmesi gerektiğini ve bizlerin de bu konuda hemfikir olduğumuzu belirtmek isteriz.

Greve katılmanın demokratik bir hak olduğu gibi katılmamanın da bir hak olduğunu algılayamayanlar sendikacılıktan ve demokrasiden bahsedemezler. Çalışan ve çalışmak isteyen arkadaşlarımızın da nasıl engellendiği daha once basında yer almıştır. Tüm bu noktada greve katılan arkadaşlarımız ile hiçbir şekilde sorunumuz olmazken sendika yöneticilerinin bizleri ayırarak bölmeye çalışması tüm belediye çalışanlarını ciddi anlamda rahatsız etmektedir.

Değerli halkımız, çalışanları bu şekilde işe gelmezler, görev yapmazlar gibi asılsız iddialarla itham edenleri şiddetle kınar gelinen aşamayı belediye çalışanlarının ve halkın takdirine bırakır, bu konudaki tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyurur, saygılar sunarız.
Editör: TE Bilisim