Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği heyetini makamında kabul eden Yorgancıoğlu’na Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu eşlik ediyor.

Hükümetten 2014 ve 2015 doğrudan gelir desteği, mazot ücretleri ve arpa fiyatlarının yeniden değerlendirilmesini talep etmek amacıyla bugün Lefkoşa’da eylem düzenleyen Çiftçiler Birliği, Tarım Bakanlığı’ndan başlayıp, Cumhuriyet Meclisi önüne, oradan da Başbakanlık’a giden bir eylem gerçekleştirdi.

Çiftçiler, Başbakanlık önünde beklerken Başbakan Yorgancıoğlu tarafından görüşmeye çağrıldı.

Yorgancıoğlu’nun Çiftçiler Birliği heyetiyle görüşmesinde basına görüntü alma izni verildi ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmenin ardından basına görüşmenin detayları ile ilgili bilgi verilmesi bekleniyor. 

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından eyleme devam ediyor.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, hükümet ile yaptıkları görüşme sonrası karşılıklı “iyi niyet” çerçevesinde eylemi sürdüreceklerini ancak hükümetin belli istişareleri yapmasının ardından yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Kelle, Başbakan’ın gerekli görüşmeleri yapacağını ve kendisini yeniden görüşmeye çağıracağını belirterek, kendilerinin de Başbakanlık önünde oturmaya devam edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim