1 Eylül Dünya Barış Günü dünyanın pek çok yerinde kişi ve örgütlerce barış dileklerinin ortaya konacağı bir gün olarak karşılanmaktadır. Kıbrıs bir bütün olarak, Ortadoğu’nun her ülkesi ve dünyanın her kıtasında yıllardır bitmek bilmeyen savaşların en büyük acıları emekçilere verdiğinin bilinci ile TÜRK-SEN olarak barış uğrundaki mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.
Savaşların en büyük acısını emekçi kadınlar çeker. Kendileri, eşleri ve çocukları yaşamlarını yitirir. Ölen eşlerin yükleri de kadın emekçilerin sırtına ilave olur. Belki de en önemlisi, uğradıkları her türlü istismarın izlerini yıllarca taşımak zorunda kalırlar.
Nazi Almanya’sının Polonya’ya saldırarak 2’nci Dünya Savaşı’nın başladığı 1 Eylüller bir daha yaşanmasın. İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı olan 2’nci Dünya Savaşı’nda uğranılan mal ve can kayıpları unutulamaz. Ancak, yaşanmaya devam eden bölgesel savaşlarla iç savaşlarda uğranılan kayıpların sayısı 2’nci Dünya Savaşı’ndaki kayıpları çoktan geçmiştir. Ne acıdır ki, dünyanın en büyük 5 silah satıcı ülkesi, Dünya barışını korumakla görevli Birleşmiş Milletler örgütünün 5 daimi ülkesini oluşturmaktadırlar. Kâr ve daha fazla kâr için insanlar ve ulusları, farklı renk ve dinleri birbiri ile savaştıranların barış adına konuşmaya hakları olmasa gerekir.
TÜRK-SEN kurtuluşun, bir diğer ifade ile savaşsız bir Dünyanın, emekçi halkların birleşik mücadelesi ile gerçekleşebileceğine yürekten inanmaktadır. Bu vesile ile önce kendi ülkemizdeki barış ve emekten yana olanlara; gelin önce kendi ülkemizde barışı sağlamak için omuz omuza verelim çağrısı yapmaktadır.
1 Eylül Dünya Barış Gününde temel talebimiz tüm dünya insanlığına barış gelmesidir.

Arslan BIÇAKLI
TÜRK-SEN
Genel Başkanı
 
Editör: TE Bilisim