Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Pile’de geçtiğimiz hafta yaşanan olayı değerlendirdi.

BRTK’ye açıklama yapan Özgürgün, Pile Spor Kulübü ile karşılaşacak olan Tatlısu Seracılar Spor Kulübü futbolcuları ve 4. hakeminin Türkiye uyruklu oldukları gerekçesiyleİngiliz yetkililer tarafından Pile’ye geçişlerine izin verilmemesiyle ilgili girişimlerin devam ettiğini kaydetti.

Özgürgün, konuya siyasi değil sportif yönüyle bakmak gerektiğini vurguladı.

Özgürgün, futbol karşılaşması için ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını kaydederek, “Bu olay bizi çok üzdü ve girişimlerimizde hep bunları öne çıkardık” dedi.

Özgürgün, konuyu ciddi bir şekilde İngiltere Yüksek Komiserliği’ne ve İngiliz üsler yetkililerine aktardıklarını belirterek, Dışişleri Bakanlığı olarak ertelenen maçın oynanacağı ümidinde olduklarını vurguladı.

“Henüz kesinlikle oynatmayız diye bir şey gelmedi” diyen Özgürgün, konunun olumlu şekilde ilerleyeceği görüşünü belirtti ve “böyle bir konunun konuşulması bile üzücü” ifadelerini kullandı.

Pile meselesinin hassas bir konu olduğunu ve siyasi yönünden çok sportif yönüne bakmak gerektiğini kaydeden Bakan Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı olarak, konuyla ilgili girişimlerinin sürdüğünü belirtti. Bakan, şöyle dedi:

“Sonuçta böyle bir noktada katı ve sert konuşulmasından yana değilim. Pile meselesi hassas bir konu siyasetten çok sportif yönüne bakmak gerekir. Onlardan bu noktada olumlu dönüş olacaktır. Daha sert tepki göstermeden bekliyoruz.”
Editör: TE Bilisim