Bakan Atasayan; “amacımız kaliteli eğitim ve kaliteli eğitim olanaklarını çocuklarımıza sunmaktı”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Girne’de 23 Nisan İlkokulu, The English School of Kyrenia ve Karakum Anaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Atasayan’a ziyaretlerinde Bakanlık Müsteşarı Ali Yönel ve diğer bürokratlar eşlik etti.

İlk olarak Girne 23 Nisan İlkokuluna giden Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, öğretmenlerle bir araya gelerek okulun sorunları hakkında bilgi aldı. Burada kısa bir konuşma yapan 23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat, KKTC’nin en büyük ve kalabalık devlet okullarından biri olduğunu belirterek, en iyi şekilde eğitim verebilmek için okul kadrosu ve okul aile birliği olarak büyük özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ise ülke okullarında şu an öğretmen sıkıntısı bulunmadığını vurgulayarak, bakanlığın sürdürdüğü projeler hakkında bilgi verdi.

Bakan Atasayan, yeni müfredat yazılımı ile ilgili proje çalışmalarının Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde devam ettiğini, Türkiye’de başlanan Fatih projesi kapsamında ülke okullarına 300 adet akıllı tahtanın şubat ayından itibaren ortaokullardan başlayarak dağıtılmaya başlanacağını belirtti.

Ülke genelindeki mesleki teknik okulları Lefkoşa’da bir çatı altında toplamayı amaçlayan bir projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını da kaydeden Atasayan, 40 milyon Türk lirasına mal olacak proje ile ilgili kaynağın bakanlık bütçesine konduğunu ve yakın bir tarihte proje ile ilgili bir yarışma yapılacağını ifade etti.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, geçtiğimiz günlerde basına da çıkan okullarda kılık kıyafet ve internette sosyal paylaşım sitelerinin kullanımı ile ilgili çıkan haberlere yönelik olarak yaptığı açıklamasında, “biz kesinlikle yasakçı bir zihniyette değiliz. Çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta, bilinçli bir şekilde konu farklı noktalara çekilmektedir” diyerek “bakanlık olarak bizler her zaman katılımcı ve demokratik bir yönetimi tercih ediyoruz. Bunun ürünü olarak da okullarımızdaki öğretmenlerimizden ve velilerimizden gelen talepleri değerlendirmek amacı ile, okullarımıza gönderdiğimiz bir yazı ile kılık kıyafet konusunda ve çağımızın en yaygın kullanımı haline gelen internetteki sosyal paylaşım sitelerinin öğretmenlerimiz tarafından kullanımı ile ilgili, öğretmenlerimizin görüş ve düşüncelerini almak, daha sonra paydaşlarımızla ve ilgili sendikalarımızla yapacağımız görüşmelerden çıkacak olan neticeye göre atılacak adımlar belirlenecektir” dedi. Bakan Atasayan, “görüşmelerden çıkacak olan ortak karara göre ya yeni bir tüzük çalışması gerçekleştirilecek ya da şu anki durumunda kalacak” dedi.

Milli eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Girne Bölgesi’ndeki okullara yönelik olarak gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde, Girne Maarif Anaokulu, Anaokulu ve The English School of Kyrenia okullarını ziyaret ederek, yetkililerden okullar hakkında bilgiler aldı.

The English School of Kyrenia’da basına kısa açıklamalarda bulunan Bakan Atasayan, bu okuldaki seviyeyi yakalaması için çaba sarf edeceklerini söyledi. The English School of Kyrenia yönetim Kurulu başkanı Bilge Nevzat ise amaçlarının ülkesine yararlı iyi eğitilmiş insanlar yaratmak olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan daha sonra Karakum Anaokulunu ziyaret ederek Girne Belediye Başkanı Sümer Aygınla birlikte incelemelerde bulundu.
Burada okulun ihtiyaçları ve bir süre önce tartışma konusu olan Fikret Özgün Eğitim Merkezi hakkında görüş alışverişinde bulunan Mutlu Atasayan, Girne Belediyesi’nin yeni Kültür Merkezi inşa edilene kadar Girne Belediyesi Türk sanat Müziği topluluğunun Fikret Özgün Eğitim Merkezini kullanabilmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim