Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve beraberindeki heyet bugün (6 Şubat) Berlin’de bulunan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Sunat Atun ziyarette ortak ticaret komitesi kurulması önerisinde bulundu.
Fruit Logistica 2013 Yaş Sebze ve Meyve Fuarı nedeniyle Berlin’de bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve beraberindeki heyet ile narenciye, patates, enginar, nar ve zeytin sektör temsilcileri, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek oda yöneticileri ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Görüşmede fuara katılım amaçlarını anlatan Bakan Atun, ihracat potansiyelimizin bulunduğunu, alışverişin de iyi bir iletişimle gerçekleşebileceğine değinerek, “Daha çok ihracat olanağı için navlun desteği ve teşvik primleriyle desteklenmekte ve bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Nisan ayı içerisinde KKTC’de düzenlenmek üzere Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, KKTC bakanlık yetkilileri ve ihracat yapılabilecek ürünlerin sektör temsilcileriyle birlikte bilgi alışverişi toplantısı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Görüşmede ayrıca, Almanya’daki ithalatçıların son dönemde ülkeye gelen tarım ile gıda ürünlerinin tat ve lezzetlerinden memnun olmadıklarını bildirerek, “İstek varsa niyet bulunur” diyerek, bu ticaretin başlaması anlamında ilk adım atılmış oldu.
Editör: TE Bilisim