Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, amaçlarını kaliteli eğitim ve kaliteli eğitim olanaklarını çocuklara sunmak olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Girne bölgesindeki 23 Nisan İlkokulu; The English School of Kyrenia ve Karakum Anaokulu’nu ziyaret etti. Atasayan’a ziyaretlerde Bakanlık Müsteşarı Ali Yönel ile bazı diğer bürokratlar eşlik etti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Girne 23 Nisan İlkokuluna giden Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, öğretmenlerle bir araya gelerek okulun sorunları hakkında bilgi aldı.

23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat, okulun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  (KKTC) en büyük ve kalabalık devlet okullarından biri olduğunu belirterek, en iyi şekilde eğitim verebilmek için okul kadrosu ve okul aile birliği olarak özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da yaptığı konuşmada, ülke okullarında şu an öğretmen sıkıntısı bulunmadığına, bu sorunun giderildiğine işaret ederek, sürdürdükleri projeler hakkında bilgiler verdi.

Atasayan, yeni müfredat yazılımıyla ilgili proje çalışmalarının Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile işbirliğinde devam ettiğini, Türkiye’de başlanan Fatih Projesi kapsamında ülke okullarına 300 akıllı tahtanın Şubat ayından itibaren ortaokullardan başlayarak dağıtılacağını kaydetti.

Mesleki teknik okulları Lefkoşa’da bir çatı altında toplamayı amaçlayan bir projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarına işaret eden Atasayan, 40 milyon TL’ye mal olacak projeyle ilgili kaynağın bakanlık bütçesine konduğunu,y akın bir tarihte projeyle ilgili yarışma yapılacağını ifade etti.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, geçtiğimiz günlerde basına da yer alan okullarda kılık kıyafet ve internette sosyal paylaşım sitelerinin kullanımıyla ilgili haberlere yönelik, “Biz kesinlikle yasakçı bir zihniyette değiliz. Çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta, bilinçli bir şekilde konu farklı noktalara çekilmektedir”  ifadesini kullandı.

Atasayan, her zaman katılımcı ve demokratik bir yönetimi tercih ettiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bunun ürünü olarak da okullarımızdaki öğretmenlerimizden ve velilerimizden gelen talepleri değerlendirmek amacı ile, okullarımıza gönderdiğimiz bir yazı ile kılık kıyafet konusunda ve çağımızın en yaygın kullanımı haline gelen internetteki sosyal paylaşım sitelerinin öğretmenlerimiz tarafından kullanımı ile ilgili, öğretmenlerimizin görüş ve düşüncelerini almak, daha sonra paydaşlarımızla ve ilgili sendikalarımızla yapacağımız görüşmelerden çıkacak olan neticeye göre atılacak adımlar belirlenecektir.”

Bakan Atasayan, “görüşmelerden çıkacak olan ortak karara göre ya yeni bir tüzük çalışması gerçekleştirilecek ya da şu anki durumunda kalacak” şeklinde konuştu.

DİĞER ZİYARETLER

MİLLİ EĞİTİM, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, daha sonra Girne Maarif Anaokulu, KarakumAnaokulu ve The English School of Kyrenia’yı ziyaret ederek yetkililerden okullar hakkında bilgiler aldı.

The English School of Kyrenia’da basına kısa açıklamada bulunan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Atasayan, bu okuldaki seviyenin yakalaması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

The English School of Kyrenia yönetim Kurulu Başkanı Bilge Nevzat ise okulun amacının, ülkesine yararlı iyi eğitilmiş insanlar yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

SÜMER AYGIN KARAKUM ANAOKULU’NDAKİ ZİYARETE KATILDI

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın Karakum Anaokulu’ndaki incelemelerini Girne Belediye Başkanı Sümer Aygınla birlikte yaptı.

Burada okulun ihtiyaçları ve bir süre önce tartışma konusu olan Fikret Özgün Eğitim Merkezi hakkında görüş alışverişinde bulunan Bakan Atasayan, Girne Belediyesi’nin yeni Kültür Merkezi inşa edilene kadar Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği topluluğunun Fikret Özgün Eğitim Merkezi’ni kullanabilmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.


Editör: TE Bilisim