Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından geçtiğimiz yıl yayalaştırılan Asmaaltı ve Arasta bölgesinin yanı sıra İplik Pazarı ile turistlerin yoğun olarak kullandığı Lokmacı Sınır kapılarına çöp bidonları yerleştirildi. Yerleştirilen 12 adet çöp bidonu ile hem turistlerin çöp atmak için çöp bidonu ihtiyacı karşılanmış hem de bölge halkına sıkıntı yaratan çöplerin, sürekli olarak yere atılmasının bir nebze olsun önüne geçilmiş oldu.

Sav: “İyileştirme çalışmaları sürecek”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın geçtiğimiz ay bölge esnafı ile gerçekleştirdiği toplantı sonucunda gündeme gelen sorun, bidonların söz konusu bölgeye yerleştirilmesi ile çözüldü. LTB Park Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şube Amiri Ferdi Sav, İplik Pazarı, Lokmacı Sınır kapısı ile Asmaaltı ve Arasta bölgesine toplamda 12 adet çöp bidonu ile 2 adet saksıda çiçek yerleştirildiğini söyledi. Sav, bölgedeki iyleştirme ve çevre düzenleme çalışmalarının ilerleyen günlerde devam edeceği de sözlerine ekledi.

Esnaftan LTB’ye teşekkür
Bölge esnafı ise bölgedeki çöp bidonu eksikliğinin büyük bir sorun olduğunu bu nedenle bölgeye bidonların yerleştirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek başta LTB Başkanı Mehmet Harmancı olmak üzere belediye yönetimine teşekkkür etti.
 
Editör: TE Bilisim