Arter 8 Mart mesajında, toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları ve pozitif ayrımcılık uygulamalarının, kadınların toplum içindeki yerinin iyileştirilmesi ve eşitsizlikle mücadele edilmesi bakımından son derece önemli adımlar olduğunu kaydetti.

Arter, “Bizler, kadınların sorunları ile baş edebilmeleri, daha üretken ve kendine yeterli hale gelmeleri, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemeleri ve en önemlisi boş zamanlarını değerlendirebilecekleri mekânlar sağlamanın en temel görevlerimiz arasında olduğunun farkındayız.” ifadelerini kullandı.
 
Toplumun bu konuda farkındalığının artırılması ve eğitim almasını sağlamanın gelecek nesillere bir borç olduğunu da kaydeden Arter, bilgi ve donanımın, toplumun güçlü olmasını sağlayacağı gibi, daha bilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmeye de yardımcı olacağını hatırlattı.

Arter, mesajında, “Tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlar, daha iyi yarınlar için kadınların toplumumuzdaki öneminin her daim hatırlanması dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim