Yeniden Doğun Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, 4'lü koalisyon hükümetin son bakanlar kurulunda aldığı kararları çok sert sözlerle eleştirdi ve "Hükümet zulüm hükümetine dönüşmüştür" dedi. Ülkede ekonomik bir çöküntünün yaşandığı dönemde hükümetin şova yöneldiğine dikkat çeken Arıklı, "Hükümet sırf gündem değiştirmek için vatandaşlıkları iptal etme yoluna gitti. Bu da yetmezmiş gibi vicdani ret olayını gündeme getirdi" diye konuştu.

GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR:

Ülkedeki pahalılık ve zamanlar nedeniyle, halkın eve götürecek yiyecek bulamadığı dönemlerin yaşandığına işaret eden Arıklı, "Şimdi bakıyoruz ki, hükümet kamuoyunda kendisine yönelen tepkileri, 'bakın biz vatandaşlıkları iptal ediyoruz' diye azaltmaya çalışmaktadır. Bu kabul edilebilir durum değildir. Vatandaşlıkları iptal edilenler bu ülkede bir düzen kuran insanlar. Hükümetin amacı nedir neden böyle bir yola girmiştir? YDP olarak bu sürecin yakın takipçisi olacağız. Vatandaşlıkları iptal edilenleri yasal yollara başvurması çağrısı yapıyorum. Bu bir zulümdür, zulümün adı da bu hükümet olmuştur" diye sordu.

RUMLARA SESLERİ ÇIKMIYOR:

"Rum tarafında binlerce yabancının vatandaş yapıldığı bir dönemde, hükümetin Türkiye'den gelen her şeye meydan okurcasına hareket etmesi kabul edilemez bir durumdur" diye konuşan Erhan Arıklı, "Türkiye ne zaman bir zor süreç yaşasa burada adımlar atılmaktadır. Amaç nedir? Kıbrıs konusunda başta olmak üzere Türkiye'nin hassas olduğu alanlarda atılan adımlarla meydan mı okunmak istenmektedir. Üç beş kişiyi sevindirmek için, sosyal medyada aferin almak için mi hükümet kuruldu. CTP-HPTDP-DP hükümeti ülkede birliği şakşakçılardan alacağı iki aferinle mi yönetecek?" dedi.

UYUŞTURUCUYA AF VAR:

"Uyuşturucu suçundan deport edilen Barbaros Şansal'ın deportunu alele acele kaldıran hükümet neden vatandaşlıkları iptal ediyor?" şeklinde devam eden Arıklı, "Vatandaşlıkları iptal edilenleri susmamaya çağırıyorum. Bu ülkeye uyuşturucu suçlularının girişine izin veren hükümet sizlerin haklarınızı elinizden alamaz. Verilen hak geri alınamaz. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır? Her zaman adaletten bahsedenler, verilen hak geri alınamaz diyenler, şimdi nerededir?" dedi.

VİCDANİ RET KABUL EDİLEMEZ:

Vicdani ret konusunda da açıklamalar yapan Arıklı şöyle devam etti; "Bu ülkede sınır güvenliklerini, ülke güvenliğini kim koruyacaktır? Bu yönde sırf ülkedeki ekonomik çöküş nedeniyle alınan karar askeri makamlarla görüşülmüş müdür? Bugüne kadar askerlik yapanlar, yarın ben de yaptığım askerliğin karşılığını istiyorum derse ne olacaktır? Kıbrıs'ta bir çözüm ortamının olmadığı dönemde, tek sorun vicdani ret mi kalmıştır. Hükümet derhal kendine gelmelidir. Halkın düşünen kararlar almalıdır. Bu tam anlamıyla pusulayı kaybetmektir. Gidiş iyi değildir. Bizden söylemesi."

Editör: TE Bilisim