Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, ülke turizmini tanıtım çalışmaları kapsamında Slovenya’nın başkenti Ljubljana şehrinde gerçekleşen “Alpe Adria Tourism and Leisure Show 2013”  turizm fuarına ilk kez katıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 24 Ocak’ta başlayan ve yarın tamamlanacak fuara Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nı temsilen Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer başkanlığındaki heyet katıldı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye, Fas, Tunus, Bosna-Hersek, Sırbistan, Makedonya gibi 15 farklı ülkeden 338 katılımcı kuruluşun yer aldığı ve yaklaşık 16 bin kişinin ziyaret ettiği  fuara, bu yıl da ortalama bu rakamlarda ziyaretçi gelmesinin  beklendiği kaydedildi.

Fuarda KKTC’nin tanıtımının yapıldığı 42 m2’lik modern  stantta tarihi ve doğal güzelliklerin yansıtıldığı, Slovence lisanına hakim bir rehberin de geleneksel folklor kıyafeti ile ziyaretçilere hizmet verdiği belirtilen açıklamada, standı ziyaret eden misafirlere  kavrulmuş badem ve sucuk gibi çeşitli yiyecek ve içecekler ikram edildiği,  ülkeyi tanıtıcı yayın olarak ise Slovence, İtalyanca ve İngilizce broşürler ile çeşitli promosyonlar  dağıtıldığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim