Halen Günümüzün en popüler mekanlarından birisi olan Akpınar Pastaneleri, kapılarını Kıbrıs halkına açtığı ilk günden itibaren kaliteden ödün vermeden verdiği hizmeti 80'inci kuruluş yılında da sürdürmeye devam ediyor.

Akpınar Pastaneleri'nin Yöneticisi Türkay Akpınar, kuruluş günlerinden bu yana Akpınar Pastaneleri'nin geldiği noktayı anlattı.

Ahmet Mithat Akpınar'ın 1934 yılının sonlarına doğru ilk çalışmalarına başladığı, 1935 yılında ise tam olarak faaliyete geçirdiği Akpınar Pastaneleri, günümüzde 3'üncü nesillerin de katkıları ile hizmet vermeye devam etmektedir. İlk olarak Lefkoşa Haydar Paşa sokağında (Ekonomi Bakanlığı Mevkii)'nde hizmete açılan Akpınar Pastanesi, ilk kez Kıbrıs dahilinde farklı bölgelerde şube açma ünvanına sahip bir işletmedir. 1940'lı yılların başında Lefkoşa Surlariçi bölgesine taşınan Akpınar Pastanesi, talepler doğrultusunda ilk şubesini Magosa Maraş bölgesinde açtı. Daha sonraları, farklı işletmelere ürünlerini göndermesinin yanında Lefke ve Larnaka'da da şube açan Akpınar Pastanesi, Lefkoşa Köşklüçiftlik bölgesindeki ikinci şubesinin yanısıra Girne Liman Bölgesinde bulunan Grand Akpınar'ı da 1975 yılında hizmete sokmuştur. Pastanecilik tarihinde ilk kez şubeleşmeyi de Ahmet Akpınar gerçekleştirmiştir.

Kurulduğu ilk günden bugüne kadar kaliteden ödün vermeyen Akpınar Pastaneleri'nin en büyük özelliğinin kaliteden ödün vermemesi, piyasada bulunan en kaliteli ve organik ürünleri kullanarak geleneksel ve farklı lezzetleri üretmesidir. Dünya tatlarını Kıbrıs halkına tattıran Ahmet Akpınar tüm bunların yanında çevresinde yardımsever ve sosyal yönü ön planda olan birisi olarak anılırdı. Bölge okullarında yardıma ihtiyacı olan çocukları okutması ve ihtiyaçlarını karşılaması konusunda Akpınar, kendisinden uzun süre övgü ile söz ettirmiştir. Çevresindeki insanlara her zaman ikramda

bulunamayı seven Akpınar, herkes tarafından sevilmesinin yanında çok fazla dostu olan girişimci ve ileri görüşlü bir yapıya sahiptti.

Birçok ünlü gıda markalarının da ilk Kıbrıs şubesi olan Akpınar Pastanesi, Türkiye'nin yöresel lezzetlerini de yerinden uzmanlarını getirerek gerçek lezzetleri de Kıbrıs halkına sunmuştur.



Editör: TE Bilisim