“Açıkça söylüyorum ve heceliyorum: Belediyeleri ba-tı-ra-cak-lar, ba-tar. Toplamda bize önerilen bir kaostur”


“Açıkça söylüyorum ve heceliyorum: Belediyeleri ba-tı-ra-cak-lar, ba-tar. Toplamda bize önerilen bir kaostur” uyarısı yapan Benli, Türkiye’den gelen suyun işletmesi konusunda Başbakanın “ilk kez uygulanacak” diyerek açıkladığı ‘Kamu-Özel Ortaklığı’ modeli hakkında “Gelecek olan özel bir şirkettir.
Kamu-Özel Ortaklığı falan da değildir.
Tamamen yalın bir şirkete devrediliyor.
Kamunun yeri âdeta sembolik.
Bunu herkes iyi anlasın ki ortada kayda değer bir kamu ortaklığı yoktur” dedi.
Kuzey Kıbrıs Postası Gazetesi’nden Vatan Mehmet’in haberine göre CTP-BG Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli “BESKİ ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Türkiye’den gelen suyun söylendiği gibi “KKTC tarafından yönetileceği” konusunda da soru işaretlerini ciddi ciddi koruduğunu; işletmesi hususunda ise ifade edilen Kamu-Özel Ortaklığı modelinde kamunun neredeyse sembolik olarak var olduğunu ifade ederek “İşletmeye dair anlaşma her şeyi şekillendiriyorsa aslında yönetme de sınırlandırılmış oluyor. Soruyorum kamu bu işin neresinde imiş!” ifadelerini kullandı.

Eğer her şeyin gittiğini görürsem partimden de ayrılırım”

Benli, CTP’ye kırgın olup olmadığının sorulması ve partisi ile yaşadığı gerilimin kendisini “yeniden istifanın eşiğine getirdiğinin” konuşulduğunun ifade edilmesi üzerine ise yanıt olarak “Partime kırgın değilim. Çünkü Parti Meclisinin bu konudaki tutumunu biliyorum. Ama partimin uygulamalarına Evet, kırgınım. Yaşım 59. 20 yaşımdan beri CTP’liyim ve partimin bir parçasıyım. Eğer her şeyin gittiğini görürsem partimden de ayrılırım ama ben partimleyim” dedi.

KAYNAK:KIBRIS KUZEY  POSTASI 
Editör: TE Bilisim