Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, dernek üyeleri Bakan Evren’den Kıbrıs Türk tarihine “Kayıp Otobüs” olarak geçen ve şehitler anısına İskele’de yapılması düşünülen ‘Kayıp Otobüs’ anıtı için destek istedi.

Kabulde, Müsteşar Gürkan Kara ile Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney de hazır bulundu

EVREN “ACI VE KAYIPLARIMIZIN ANILARINI YAŞATMA GÖREVİMİZ”

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıslı Türklerin yaşadığı acı ve kayıpların anılarının yaşatılması hükümetlerin görevi olduğunu belirterek, bu konuda üzerlerine düşeni yerine getireceklerini söyledi

Bakanlığına bağlı Planlama İnşaat Dairesi’nin anıt projesinin hayata geçmesi için en kısa sürede keşif ve metraj işlemlerini tamamlayacağını ifade eden Bakan Evren, “Dileğim, şehitlerimizin anılarını yaşatacak, onlara layık olabileceğimiz bir anıtın en kısa sürede yapılmasıdır” dedi.

ERSAN: “ANITIN BİR AN ÖNCE YAPILMAYA BAŞLANMASINI ARZU EDİYORUZ”

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ise derneğin “Kayıp Otobüs” şehitlerine özel önem verdiğini ifade ederek, anıtın bir an önce yapılmaya başlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Konu ile ilgili desteğinden dolayı Bakan Evren’e teşekkür eden Ersan, Planlama İnşaat Dairesi’nin yapacağı çalışmadan sonra konunun takipçisi olacaklarını belitti.
Editör: TE Bilisim