Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk milletinin birliğinin, bütünlüğünün ve inancının eseri olarak haklı gururu olduğunu söyledi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yayınladığı mesajda, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Ulusu’nun topyekün mücadelesiyle Türkiyemizin bağımsızlığı, egemenliği ve bütünlüğü sağlanmış, vatan toprakları işgalden kurtarılmış Türk milletinin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır” dedi.

Türkiye Cumhuriyet i’nin şanlı tarihinden aldığı cesaret ve azimle Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda güçlü adımlarla ilerleyerek, her alanda dünya devletleriyle rekabet edebilen bir devlet konumuna gelmeyi başarmış, bölgesinin her alanda parlayan yıldızı olduğunu belirten Özgürgün, “Yüce Türk Milletinin mensupları olmaktan onur ve gurur duyan Kıbrıs Türk halkının da, Anavatan Türkiye’den aldığı ilhamla ve güçle ekonomisi güçlü, müreffeh bir KKTC yaratma adına aydınlık yarınlarına emin adımlarla yürümekte kesin kararlı olduğunu” ifade etti.

Özgürgün, “Bilinmelidir ki Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık, özgürlük yolundan hiç ayrılmayan Kıbrıs Türk halkı egemenliğinden, devletinden, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden asla vazgeçmeyecektir” dedi.

Özgürgün, 30 Ağustos Zaferinin 93. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanları, gazileri ve Türk Milleti için canlarını feda eden şehitleri şükran ve minnetle andı. 
Editör: TE Bilisim