Paris Başsavcılığı, basının Kouachi kardeşlerin kimlik bilgilerini paylaşmasının doğru olmadığını söyledi.

Başsavcı François Molins, Charlie Hebdo, Montrouge ve market saldırılarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Savcı Molins, üç olayla ilgili, aralarında Şerif Kouachi'nin eşi de olmak üzere 16 kişinin gözaltına alındığını, Montrouge ve market saldırısını düzenleyen Amedi Coulibaly'nin sevgilisinin ise halen arandığını söyledi.

Şimdiye kadar olayla ilgili 100'den fazla kişinin ifadesine başvurulduğunu kaydeden Molins, Kouachi kardeşlerle Coulibaly'nin çok yakın arkadaş olduğunu belirtti.

Molins, Coulibaly'nin sevgilisi Hayat Boumeddiene'nin olaylar sırasında Said Kouachi'nin sevgilisini telefonla 500 kez aradığını belirterek, ikisinin de yakın arkadaş olduğunun altını çizdi.

Savcı Molins, Coulibaly'nin kimliğinin ise, Montrouge'daki saldırı sırasında kullandığı ve sonrasında attığı yüz maskesinden alınan DNA örnekleri sayesinde bulunduğunu ifade etti.

Fransız basını hakkında da eleştirilerde bulunan Molins, "Basının Kouachi kardeşlerin kimlik bilgilerini paylaşması yanlıştı" ifadelerini kullandı.

Başsavcı Molins, Kouachi kardeşlerin matbaa binasında aslında kimseyi rehin almadığını, basına rehine olarak yansıyan kişinin kardeşlere görünmeden binadaki bir lavabonun altında saklandığını söyledi.

Molins, Charlie Hebdo saldırısında yaralananlardan birinin durumun ise halen ciddiyetini koruduğunu sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim