Sağlık sisteminde sistemsizlik hat safhada iken tıp bayramının kutlanmasının anlamı nedir anlamış değiliz.

Siyasilerimiz sağ olsunlar mesajlar yayınlamışlar. Yayınladıkları mesajlarda da birbirinden güzel yapıcı ve olumlu temenniler verdiler.

Yani gülerim ben bu işe…

Mesaj verene kadar eyleme dönüştürsenize bu önerilerinizi.

Tıp alanında günden güne yükselerek ivme kazanan ülkemizde en büyük sorun doktorlarımızın siyaset sevdası yüzünden mesleklerini ikinci planda tutmasıdır. Bugün mecliste yer alan doktor sayısı oldukça yüksektir. Doktorlar görevlerinin dışında meslek edinerek siyasete soyunursa bu insanlar kime güvenecek?

Meclis koltuklarında nisap sağlamakla uğraşan doktorlarımız hayatlarından memnun.

Siyaset derdi yerine sağlık sektöründeki sorunları çözmek için uğraşılsaydı sanırım sorunların tümü ortadan kalkacaktı. Ama gel görün ki sağlık dibe vurmak üzere.

Gelelim ikinci büyük sorun olan hastanelerimizin içinde bulunduğu içler acısı duruma.

Benim ülkemde hastanelerim yetersiz kalıyor ve buna çare bulunamıyorsa Tıp bayramı nasıl ve kimler tarafından kutlanır sorarım size?

Özel hastanelerin günden güne artan sayısını hiç mi dikkate almıyor bu devlet?

Kaldı ki yurt dışında tedavi gören yüzlerce hastanın da varlığını inkâr edemezken, Tıp alanında çöküş yaşandığının kimse farkında değil midir?

Çok yakından tanıdığımız doktor arkadaşlarımız var. Onlar da bu sitemsizliği sürekli dile getiriyor olmalarına rağmen henüz ülkemizde hastanelerimiz istenilen noktaya gelmemiştir.

‘Allah düşürmesin’ derler ya hastaneye işte artık neden düşürmesin diye sorgulamıyorum. Düşürmesin diyorum çünkü hastanelerimizde doktor eksikliğinden dolayı hizmet verilmekte sıkıntı yaşanıyor. Özellikle sabah saatlerinde hastanelerde sıraya girerek, uzun kuyruklar oluşturarak doktor sırası bekleyen Hastalara yetişmek için çalışan doktorlarımız, isyan noktasındadır.

Devletimiz Hastanelerimize yardım eli neden uzatmıyor? Bırakın yardım elini devletimiz sayısı günden güne artan özel hastanelere çalıştırma izini vererek, bir darbe daha vuruyor.

Yurt dışından ülkemize gelen, alanlarında uzman doktorlar, bugün ülkemizin özel hastanelerinde bin bir reklam ve tanıtım yapılarak, halkı çalıştıkları hastanelere çekmeyi başarmıştır.

Hastanelerimizin durumu ortada.

İmkânsızlıklar içerisinde hastalara hizmet vermeye çalışan bir hastanede tedavi görmeyi kim ister ki?

Doktorlarımız siyasi kimliklerini mesleklerinden öte tutup, iş hayatını ikinci plana atarsa, sağlık sektöründe yaşanan sorunlara müdahale edilemez ve sorunlar günden güne artmaya devam eder.

Ülkemizde sağlık sektöründe birçok sorun almış başını gidiyor.

Sağlığa el atarken ‘dünya’ sağlık sektöründe nerede diye düşünmelisiniz.

Sağlık sektöründe köklü değişimlerle yeniden hastanelere eski güveni kazandırmalı ve hastaların güvende olacağı huzurlu ortamlar yaratmalısınız.

Sağlık sektöründe ‘aile hekimliği’ bir an önce süratle hayata geçirilmelidir.

Günden güne artış gösteren kanser vakaları, kalp&damar hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları ve daha birçok hastalıkların baş gösterdiği bugünlerde hastanelerimiz tam teçhizat çalışmalı ve sorunsuz sağlık hizmetleri vermelidir.

Küçük önlemlerle, büyük adımlar atılarak sağlık sektöründeki sıkıntıların önüne geçilebilir.

Sağlık sisteminde köklü değişiklikler yapılarak, özel hastanelerin önüne geçilebilir.