YİNE BİR YOL HİKAYESİ

Güzelyurt Lefke  duble yolu beceriksizliğimiz yüzünden bitişe son 7 km kala durdu.

Kimin beceriksizliği derseniz tabii ki Devleti yönetenlerin.

Hükümetin.

Hükümetin Bakanlar Kurulu sandalyelerinde oturanların.

Kamulaştırmanın nasıl ve ne şekilde yapılacağını bilemediklerinden.

Yedidalga yolu günlerce mizah konusu oldu bölge halkı yağan yağmurlardan sonra göle dönen yol içerisine olta atarak Bayındırlık Bakanlığı ,Karayolları ile dalga geçtiler.

Gemikonağından  Yedidalgaya giden  ana yol içerisinde Mücahitler Lokali önündeki Elektrik trafosundan Lefkeye dönen kavşağa kadar yaklaşık 300 m elektrik kablosu döşenmesi için açılan kanal kazısı günlerce sürdü .Üzeri toprakla kapandı asfalt yapımı ise 1 yılı buldu.Taşeron şirket sahipleri kafalarına göre dozerlerle yolu kesti ,istediğine yol verdi istemediğini geri çevirdi.

Bölgeyi ziyarete gelen Turistler toprakla örtülen kanalları arabaların çıkardığı toz duman  içinde farketmeyerek takılıp düştü ,toprağı boşalan kanalı kimi arabalar farketmeyerek içine  düştü. Düşerkende arabaların arka tarafında oturan çocukların başları araba tavanlarına  çarptı.

Hala bugün bu kanalın kazıldığı yerdeki yol kenarı bordürleri yerine konmuş değil.Üzerine çıkan araba lastikleri taşları sağa sola fırlatıyor.Sorduksa sorumlu kim.Karayolları ,Elektrik Kurumu.

Şimdi Cengizköydeki ana yol genişletme çalışması.Cengiz Topel anıtının orada yürütülen çalışma artık vatandaşa eziyet aşamasına geldi.

Dozerler kamyonlar asfalt kırma ve dökme makinaları günlerdir orada ama 200 m’lik yol 20 gündür bitirilemiyor.

Yol ,Yeşilyurtta  Çamlıköye dönen kavşakta yol işaret levhaları ile kesilmiş hesapta Güzelyurt tarafından gelen trafiği Çamlıköye yönlendiriyor.

Gemikonağı, Yedidalga, Yeşilırmağa gidecek olana Çamlıköyden git diyor.10 km.

Onudamı beğenmedin Çamlıköye giden yolun orda Güzelyurt -Lefke çift şerit yolunun çalışmasının durduğu yer var.Açık.

 Oradan devam et CMC atıklarının içinden toz toprak ve Ksantat kokularının hakim olduğu toprak yoldan maden tozuda yutarak git.

Halbuki yol genişletmesinin yapıldığı yerdeki reklam tabelaları tam kaldırılmış  olsa ,arada bir bu yol sulansa yolu kapatmayıp ayni yönden tarafiğin akmasına izin verse ki vatandaş şimdi bunu yapıyor Çamlıköye ihtiyaç kalmayacak.Milletin kafası karışmayacak.Tozun toprağın atıkların içinden kendine yol aramayacak.

Ama illede beceriksizlik illede vurdumduymazlık.İllede sorumsuzluk.İllede plansızlık programsızlık.

Sayın Bakan sosyal medyayı kullanmayı seven biri.Kendisine oradan yolu yapan ilgili şirketi biraz sıkıştırmasını ile ilgili bir mesaj attım.Bir vatandaş olarak geçtim bir mühendis olarak üzüldüğümü belirttim.Gördümü bilemiyorum.

Fakat  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanın bu yol genişletmesini  yapacak şirketle bir plan dahilinde bir sözleşmesi olduğuna inanıyorum.Şu kadar sürede şu önlemleri alarak şu kadar paraya bu iş yapılacak diye.

Şirketin işinde gecikmesi halinde şu kadar ceza ödeyeceği diyede bir madde var olduğunada inanıyorum.

Fakat gelin görün ki.İş tam bir fiyasko.Bitecekmi.

Evet .

Lakin işin bitirilmesi kadar vatandaşa bunu hissettirmeden bitirmek daha  önemli.

Gerekirse gece de dahil olmak üzere çalışarak en erken sürede bitirilmesi daha önemli.

Böylelikle Devletin gücünün ve saygınlığının hissedilmesi önemli.

Yoksa değerli Bakan arkadaşlar bunu böyle yapamayacaksanız üzülerek söylemek zorundayım ki ne size saygı kalır nede yaşatacağız diye meclisinde bulunduğunuz Devlete.