Şuna inanın ki esas mesele yeni yıl falan değil .Bu geceden sonra takvimler 2017 değil de 2018 yazmaya başlayınca hayatımızın farklı bir şekilde yazılacağı falanda yok.Bunun için zaten sinirlerimizi hergün harap eden trafiğe çıkıp hafta sonuda sinirlerimizi harap etmeye gerek yok.Marketleri hınca hınç doldurup evlerimize savaş çıkacak kıtlık yaşanacak diye çuval çuval yiyeceği doldurmayada hiçmi hiç gerek yok.

Marketteki Kasiyer kızın bile bile Türk müşterisine Happy New Christmas demesi. Müşterinin ona ben Türküm diye cevap vermesi gibi absürt şeylerede gerek yok.

Koskoca bir kuzuyu tümden alıp fırına atmaya  gerek yok .Zaten 4 kişisiniz 2 de Anne Babalar etti 6 .Fırında patates,iç pilav,tavuk,dolma,tramisu ,şamali abartmayada gerek yok.

Tümünü bir gecede yesek ertesi gün en fazla hayatımızda değişecek  olan mide yanması , baş ağrısı olacak.

Facebooka ,istagrama istediğimiz kadar mutluluk fotoğrafları atalım işler yinede yolunda gitmeyecek.

Noel Baba giysileri giysekte, evimizi baştan aşağı balonlarla renkli işıklarla süslesekte gece saat 12 den sonra birşey değişmeyecek.

Havaya 3 el ateş ederek ,tencere tavayı  alıp sokağa inerekte ,3 şişe 70 ‘liği devirerekte olmayacak.Değişmeyecek.

İstediğimiz ne önce ona karar verelim.Yeni bir başlangıçmı.

Değişmekmi istiyoruz eskisinden memnun mu değiliz. O zaman yapmamız gereken silkinmek ve kendine gelmek .Tembelliği bir kenara bırakıp ayağa kalkmak ve harekete geçmek .Ben daha iyi bir dünya ve daha iyi bir ülke için ne yapabilirim diye düşünmeye başlamak.

Önce komşuma sonra ailemin ve arkadaşlarımın hayatlarının daha güzel olması için neler yapabilirim diye düşünmeğe başlamak.Kendimize yapılmasını istemediğimizi başkasına da yapılmasını engellemek .

Sabahları günaydın ile başlamak ,teşekkür etmeyi, kazancımızı fakir fukara ile bölüşmeyi öğrenmek.Yeni yılın ilk dakikalarından itibaren o eski yıldaki ölümlü trafik kazalarının yaşanmaması  için sürat yapmamak,sürücü koltuğuna alkollü oturmamak , telefonla konuşmamayı denemek.Birbirimize saygılı olmak.Korkunç kafa ağrıtan insanı çileden çıkartan bedduaların ağızdan dökülmesine  sebep olan eksoz sesleri ile kafa şişirmemek.

Çöplerimizi artık yollara atmayı bırakıp  arabamız içerisinde biriktirmeyi öğrenmek.

Mesela her gün sonunda ‘’Acaba bugün kaç kişiye bir iyiliğim dokundu’’ diye kendimizi hesaba çekmek.Birbirimizi kırmadan uyarmayı ,olur olmaz yere düşüncesizce aracımızı park etmekten vazgeçmeyi öğrenmek.

Daha çok sebze meyve satacağız diye insanları zehirlemekten ,kadına şiddetten ,çocuğa istismardan,süte su, yoğurda kimyasal katmaktan vazgeçmek.

Hastalarımıza insan gibi muamele etmeyi, yaşlılarımızı mutlu etmeyi sözümüzü tutmayı şiar edinmek.

Tamahkar ve alçakgönüllü olmayı denemek.

 Yarınınızın bugünden daha güzel olması için hayatınızdaki seçimlerde yaşamınızın Pusulası olan vicdanızın sesini dinlemektenhiçbir zaman vazgeçmemek.

Yeni bir başlangıç yapmaksa derdimiz.

12’yi 1 geçe  birbirinize sarılıp  ben artık değiştim deyin ve bunları yapmaya söz verin. 

İşte o zaman mutlu ve huzurlu bir değişimi sağlayacaksınız.

Mutlu,sağlıklı  ve uzun bir yaşam dileklerimle.