D VİTAMİNİ ALIN

D vitamini alımı ihmal edilmemelidir. Topraklarımız bol miktarda güneş alıyor ve bu konuda şanslı olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu yüzden her gün en az 30 dakika güneş ışığı alın. Eklem yerleri, bileklerden almak etkisini artıracaktır. Güneş görülmeyen kış günlerinde ise yağlı balık tüketmeliyiz.

KAHVALTINIZI GÜÇLENDİRİN

Ülkemizde reçelli ballı kahvaltılar çok sevilmektedir. Fakat biz şeker ağırlıklı besinler yerine protein ağırlıklı besinlerle kahvaltı yapmalıyız. Sıkı bir kahvaltı ederek daha az acıkırız ve yağ yakımını sağlarız.

YEŞİL ÇAYI DENEYİN

Yapılan araştırmalara göre yeşil çay içmek metabolizmayı hızlandırıyor ve günde 100 kalori kadar daha fazla yakılmayı sağlıyor. Fakat herkeste aynı miktarda kalori yakımını sağlamayabilir. Metabolizmayı kesinlikle hızlandırdığı da bir gerçek.

SOĞUK DUŞ

Tansiyon ya da kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara sahip olan kişiler haricinde 30 dakika kadar soğuk duş almak gün boyu yak yakımını sağlamaktadır. Ayrıca kahverengi yağ yani metabolizma hızlandırıcı bu yağ türü soğuk duş ile harekete geçmektedir.

UFAK HAREKETLER

Günde 10 kez aşağı iniyorsunuz diyelim. Bunun 10’unu da asansörle inmeyin. 5 kez merdiveni deneyin. 5 kere merdiven ile aşağı inip çıkmak kondisyonun 8 hafta içerisinde artmasını sağlar. Bu da aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

Editör: TE Bilisim