Ülkemizde Uzay Yolu adıyla gösterilen bilim kurgu yapımı Star Trek, bu sefer bir keşif ile gündemde. Zira Mars'ta Star Trek'teki yıldız filosu amblemine oldukça benzeyen bir yapı

NASA'nın Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) adlı aracı ile çekilen kare kısa sürede özellikle sosyal medyada günün konusu oldu.

Geçtiğimiz dönemde Arizona Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından bu yılın başında kaydedilen görüntü 'günün fotoğrafı' olarak paylaşıldı.

Kızıl gezegendeki kum tepeciklerini görüntüleyen bilim insanları T ve V harflerine benzeyen yapıları yakından inceliyor.

MRO'nun bölgedeki bu görüntüyü yakalaması güneş ışığının tam olarak düştüğü açıyla da ilgili. Mars rüzgarlı ve tozlu bir gezegen olduğu için, Kızıl Gezegen'de kum tepeleri yaygın olarak bulunuyor.

."MARS YÜZEYİNDE GİZEMLİ KÜRE GÖRÜNTÜLENDİ"

Mars'ta araştırmalar yürüten araçtan elde edilen karelerden birinden metal bir küreyi andıran bir cismin saptanması Kızıl Gezegen ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

.Elimize ulaşan son fotoğraflardaki bir detay mars'ta bir dönem yaşam olup olmadığına dair tartışmayı bir kez daha alevlendirdi..

Zira Mars'taki minik kaşiflerden yeni gelen fotoğraflardan bir tanesinde metal bir küreyi andıran bir cismin bulunması..

Editör: TE Bilisim