Hem güne güzel bir başlangıç yapabilmeniz hem de karşı cinsin sizle olan iletişiminde dikkat edilen önceliklerden biri şüphesiz ki ilk adımda dış güzelliği. Üzerinize rahatlıkla oturabilen ve vücut hatlarınızı öne çıkaran şık bir kıyafetle özgüvenli bir duruş sergilemeniz ne kadar mümkünse, fazla kilolarınızı saklamaya çalışırken vitrinlerde kendinize aradığınız kıyafetlerde yaşamınızdan kaybettiğiniz vakit o kadar yüksek.

3 Beyazdan Uzak Durmalısınız!

Sağlığınıza dikkat ederek hızlı kilo verme sürecine dahil olabilmenizin önündeki pek çok engel yaşam koçları ve diyetisyenlerle birlikte kalkmış durumda. Kişiye özel olarak hazırlanan diyet listeleri, kilo endeksiniz hesaplanarak kısa sürede ihtiyacınız olan besinleri sizlere ulaştırıyor. Üstelik düzenli olarak programa uyulması halinde tahmin ettiğinizden daha erken süreçlerde fazla kilolarınızdan kurtulabilmektesiniz.

Öncelikli adımınızı yaşamınızda çok sevdiğiniz yiyeceklerin listesini çıkararak atmalısınız. Eminiz ki listede ilk sıraya şekerli ürünler alıyordur. Tatlılar, akşam saatlerinde yenilen şekerli gıdalar, fazla yağ içeren yiyecekler vücutta hem zor yakılmakta hem de ileride hızlı kilo verme adına yapacağınız spor programını geçersiz hale getirmekte. Üstelik, kalp ve damar tıkanıklığı rahatsızlıkları ve şeker hastalığı da bu tip durumlarda gözlemlenebiliyor. Eğer şekere olan düşkünlüğünüz fazla ise gıdaların üzerinde yazan şeker oranlarını gözden geçirerek daha hafif ve kalori oranı daha düşük ürünleri tercih edebilirsiniz. Ancak tabii ki ölçüyü kaçırmamak şartı ile. Beyaz ekmek, makarna, pirinç, patates kızartması gibi nişasta ve karbonhidratı yüksek ölçüde barındıran gıdalardan da kaçınmalısınız. Bu gıdalar hızlı kilo verme sürecini zor bir noktaya taşıyacaktır. Özellikle yemeklerden sonra yeşil çay tüketimi ve sabahları içebileceğiniz limonlu su besinlerin yakım sürecini hızlandıracak, bel ve basen bölgesinde oluşan yağlanmaları minimum seviyeye indirecektir.

Editör: TE Bilisim