Fiziksel tepkiler

Aşk olup olmadığını kavramanın yollarından birisi, o yanınızdayken ya da yalnızca onu düşünüyorken verdiğiniz fiziksel tepkilerdir. Titriyor musunuz? Ürperiyor musunuz? Terliyor musunuz? Midenizde kelebekleri hissediyor musunuz? Boğazınızda bir yumru hissediyor musunuz? Kendinizi gülümsemekten alıkoyamıyor musunuz? Bunların hepsi ona karşı yoğun hisler beslediğinizin göstergesidir.

Obsesif olmayan kaygı

Onunla alakalı kaygıleniyor musunuz? İş yerindeki sorunları sürüyor mu? Kardeşiyle barıştı mı? Onun amacıyla hazırladığınız yemeği beğendi mi? Elbette sevdiğimiz herkesle alakalı kaygıleniriz ama söz hususu aşk olduğunda kaygınin biçimi değişir. Obsesif ya da negatif bir kaygı değildir, yalnızca onun iyi ve mutlu olmasından emin olma telaşıdır.

Tüm dünyanın bilmesini istemek

Aşık çiftler, bütün dünyanın ne birbirlerini ne kadar sevdiklerini bilmesini isterler. Binaların çatısından ‘seni seviyorum’ diye bağırmak ya da evlilik gibi daha geleneksel yöntemlerle ilan etmek olsun, gerçek aşk her bireyin beraber ne kadar mutlu olduğunuzu bilmenizi istemenizle sonuçlanır.

Sabit hatırlatmalar

Yaptığınız, karşınıza çıkan her şey onu hatırlatıyorsa aşıksınız demektir. Kahveyi nasıl içtiği, kullandığı parfümü, konuşurken vurgulamalarını ve tercih ettiği kelimeleri, ayakkabılarını komik şekilde bağlamasını ehemmiyet ediyor ve bunlara benzer birşeyle karşınıza çıkanda onu düşünmekten kendinizi alıkoyamıyorsanız, bu aşktır.

Pozitif düşünceler

Birisine aşık olmak demek onu genelde pembe gözlükler ile görmek demektir. Partnerinizle alakalı pozitif düşünceler ona sıksık sevgi duymanız amacıyla mühim bir unsurdur. Bazı çevrelerde bu fenomen “hiç hata yapmaz” şeklinde anılsa da sıhhatli iyimserlik ve gerçekçilik ile bağdaşmalıdır.

Karşılıklı duygular

Partneriniz size Romantik, derin, sevgi dolu duygularınızın karşılıklı olduğunu söylüyorsa, ilişkiniz ilerlemeye ve tomurcuklanmaya devam edecek demektir.

İyi hissetmek

Sevgi dolu hislerle bulutların üstünde hissetmek bulunmaktadır ama sonra bir de kendinizi iyi hissetmeniz bulunmaktadır. Eğer partneriniz birlikteyken kendinizi iyi hissetmenize ve her şeyle kafaya çıkabileceğinizi hissetmenize sebep oluyorsa, büyük olasılıkla aşıksınız demektir.

Sıfır baskı

Çoğu Romantik ilişkide, işleri bir ileri ismima geçirme baskısı bulunmaktadır. Hazır hissetmediğiniz şeyleri bu baskı yüzünden yapmamalısınız. Gerçekten aşık olduğunuzda atılacak her ismim kendi iradenizle olmalıdır, bu iki doğrultu amacıyla de geçerli. Baskının ilişkinizi mahvetmesine izin vermeyin.

Sağlıklı kıskançlık

Eski sevgilisi ile karşılaştığınızda ya da çekici bir insanın kendisi ile flört etmeye çalıştığını fark ettiğinizde az da olsa kıskançlık duymanız gerektiğince doğaldır. Peki yıkıcı ve sıhhatli kıskançlık arasındaki fark nedir? Sağlıklı olduğunda kısa sürecektir zira partnerinizin sizi üzmeyeceğini, aldatmayacağını bilir ona güvenirsiniz.

Editör: TE Bilisim