Emekçinin ağrına gidiyor artık, emeğinin beş para edildiği bu çürümüşlükte, ekmeğinin kavgasını vermiyor yalnız, onurlu yaşayabilmenin de kavgasını veriyor. Bulaşmadan yalana, hırsızlığa, binbir tür belaya karışmadan, ekmeğini evine taşımak istiyor emekçi.
* * *
Bu o kadar zor ve bir o kadar yıpratmakta ki emekçiyi, başta o makamlarda oturanların, binbir türlü yalanı, binbir türlü hilesi ile sermayedar yandaşlığına rağmen, dik yürüyebilmek için eğilmeden bükülmeden elinin emeği, anlının teri, zekasının pratikliği ile var olmaya çalışıyor emekçi.
* * *
Hey o koltukları işgal edenlerler, bittiyse siyasi oyunlarınız yüzünüzü çevirin emekçiye, ekmek 7 tl olmuş anlıyor musun bunu? Soğan ekmeğe muhtaç edilenler, o ekmeğin varlığa şükür çekenler, o soğanın tadına mecbur kalanlar, günde 10 saat çalışıp bir ekmek götürmek için varlar artık.
* * *
Peki çocuklar, bu emekçilerin çocukları, bizim çocuklarımız, neyi keselim onlardan bir soman ekmek alabilmek için, sütünü keselim mi mesela? Ya da kalitesiz eğtimin üstümüze yüklediklerini mi bırakalım yere? O yıpramış şortlarına yama yapacak iplikten mi vazgeçelim? Dondurmayı hiç mi tatmasınlar? Çikolatayı rüya mı sayalım?
* * *
Hasta olan evlatcığı, devlet hastahanelerinin insafı ile mi bırakalım? Yani kısacası o koltuklarda oturanlar, emekçinin geçmişini, gününü, geleceğini peşkeş çektiğiniz gibi, bu evlatlarında hayatlarını sermayederlara peşkeş mi çekelim günde bir sokum boğaz tokluğuna?
* * *
Emekçi artık ekmek kavgası vermiyor bu ülkede, onurlu yaşam mücadelesi de vermekte ayni anda, ne kadar zor bir durum, dünyada nereye ait olduğunu bile bilmeden, var olma savaşı vermek ne kadar ağır ve vahim.
* * *
Sevgili okur devir artık sınıf mücadelesi devridir, ulta zenginlere karşı bir savaş bu, sermaye yavaş yavaş, sömüre sömüre her geçen gün tüketiyor hayatları. Siyaset onların, devlet onların, emek onların sömrüsünde bize tek kalan onurlu yaşam ve bunun içinde tüm bunlara karşı, akılcı yollar güderek ilerlemek. Ve seçimlerde yalnızca bir sayı olmadığını anlamaları için mücadele etmektir.
* * *
Behiç Anibal…