Yurt dışından, KKTC limanlarına deniz ya da hava yolu ile gelmek üzere hareket eden bir araç olduğu zaman, bizim limanlarımıza haber gelmez mi?

Bizim deniz limanlarımız dürbün ile ufuktan yolcu bekliyor, ona göre hazırlık yapıyorlar anlaşılan!

Ya da hava yolu için kule 24 saat tarama yapıyor herhalde…

Hele bu süreçte, daha dikkatle taranması, dürbünle bakılması lazım çünkü Allah muhafaza birileri haberimiz olmadan gelebilir…

***

Gülmeyin ama…

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz gün Mağusa limanından yurda giriş yapan asker ve asker yakınlarından haberdar olmadığını söylemiş ya…

Hop… İnsanlar pat diye gemiden inivermişler…

***

Garip bir durum ama gerçek olabilir tabi…

***

Yani Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ya da mesela Güvenlik Kuvvetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında da hiçbir bağlantı olmayabilir.

Ne de olsa garip bir dönemdeyiz. Herkes kendi derdine düşmüş olabilir(!)

Telaş da unutturur bazen bazı şeyleri(!)

***

Haydi lafı dolandırmayalım!

Anlayacağınız ben bu işe pek inanmadım.

Olacak şey değil!

Öyle ise de zaten gerekli merciler, uygun cezai müeyyidelerle buluşturulmalı. Çünkü bu ciddi bir sorumsuzluk kabul edilir böylesi bir süreçte.

Edilmelidir.

Konu sağlık!

Eğer hakikaten Sağlık Bakanlığı bu işten haberdar edilmemiş ise gerekli şekilde bunun yanıtı verilmelidir. Büyük tehdit, büyük bir sorumsuzluk olduğunu kabul etmeliyiz.

Hele sadece 1 ay önce İngiltere’den gelen öğrenciler için kopan tantanayı hatırlayın… Alsancak Belediyesi Başkanı’nın kesinlikle sınırlarına kabul etmeyecek kadar sıkıntılı kabul ettiği yurt dışı misafirlerine karşın bugünkü sessiz sedasız kalabalık bir gruba bu ilgisizliğimiz…Anlaşılır gibi değil?

***

Asker ve asker yakını oldukları için mi?

Türkiye yardımı esirgiyor madem, biz de onların askerleri ve asker yakınları ile ilgilenmeyeceğiz gibi bir karar varsa gizliden gizliye, öyle bir sorumsuzluk da yapılmamıştır. Çünkü mesele gene sağlık…

Tamam biliyorum ki abartıyorum…

***

Bu insanlar için otellerden birinden yer istenmiş, ilgilenilmemiş diye bir bilgi de uçurdu kuşlar bana. Ama bunu hiç duymadık bilmiyoruz.

***

İşimiz gücümüz yok kendi kendimize sorun yaratmakta üstümüze yok.
Siyaset ve bürokrasinin devlete olan güveni nasıl göçürdüğünü de takip edin.

Göreceksiniz…

Memlekette bugüne kadar ne olmadıysa, sebebi siyasetçilerin üretip de uygulamaya geçiremediği kararlar, yarım bırakılmış yasal düzenlemeler ve bürokraside siyasetçilerden beklenenlerin yerine getirilmemiş resmi olmayan sebeplerle bizler de bunlara şahit oluyor, geride kalan, yarım bırakılmışlar olarak yaşamlarımızı sürdürüyoruz.

***

Ayrıca biliyor musunuz?

Ben Sağlık Bakanlığı yetkilisi veya Bakanı olsam ve böyle bir konuda, böyle bir zamanda bana haber verilmeden kuş uçsa inanın ortalığı dağıtırdım.

Memlekete girecek her bir kişinin sebep olma ihtimali olan hastalık şüphesinin üstesinden nasıl gelinemeyebileceğini tüm topluma anlatırdım. Ve bu büyük sorumsuzluğun faillerinin ortaya çıkarılması için elimden geleni ardıma koymazdım.

***

Sağlık Bakanlığı da bir miktar geniş davrandı galiba: Bir hatadır yapmış çocuklar. Abartmayın der gibi olmuş şu “Haberimiz yoktu” açıklaması. Üstelik Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın rutin asker değişimi olduğunu gayet rahatlıkla ifade ettiği ve dolayısıyla da bilgileri dahilinde olduğunu söylerlerken…

Üzerinde düşünülmeye değmez…

Dert etmeyin. Sağ salim gelmişişte insanlar…

Vatan sağolsun…

Dr. Çiğdem DÜRÜST