Kullanıcıların beğenisine sunulduğu zaman adı Popomundo’ydu. Daha sonra adı İspanyolca ‘popüler dünya’ anlamına gelen Popmundo olarak değiştirildi. 2012 yılında oyun yeni arayüz (V2) ve yeni özellikleriyle modernize edilip, oyuncuların beğenisine sunuldu.
Popmundo oyuncuların sanal bir müzik endüstrisi içerisinde şöhret için birbirleriyle yarıştıkları bir çevrim içi rol yapma oyunudur. Oyun gerçek zamanlı oynanır ve siz bilgisayar başında değilken bile devam eder. Oyuna, elinde hayallerinden başka bir şey olmayan sıradan bir insan olarak başlarsınız. Birkaç şarkı bulup pratik yapın, biraz çabalayıp birkaç konser verin ve hayran kitlenizi oluşturmaya başlayın. Kartlarınızı doğru oynarsanız; kısa zamanda dünyayı turlamaya başlayacak, muhteşem konserler verip efsanevi albümlere imza atacaksınız. Görürsünüz attığınız her adım olay olacak!
Tabi ki herkes muhteşem bir müzisyen olmak için biçilmiş kaftan değildir. Belki de iş hayatı, siyaset, tıp veya suç kariyerlerinden biri veya birkaçı sizin için daha uygundur? ilginizi çekmedi mi? O zaman mutlu bir aile kurup, aileniz ile güzel vakit geçirmeye ne dersiniz?




Popmundo'nun en fazla üyeye sahip olduğu ülke Türkiye'dir. Türkiye'yi İstanbul, Ankara , İzmir , Antalya şehirleri temsil ediyor. Türk şehirlerinden biri olan Ankara’nın şehir sayfasında ise sazlı, türk bayrak manzaralı bir fotoğraf yer alıyor. Gerçek hayatta yapamadığınız her şeyi bu oyun sayesinde yapabiliyorsunuz. Sadece oyunda yer alan, haftalık yayınlanan "It's pop" isimli dergi'de oyundakı kullanıcılar tarafından oluşturulan makaleler, karikatürler ve röpörtajlar yayınlanmaktadır. It's pop dergisi 29 dilde yayınlanır ve makale sayısı 100.000'i geçmiş durumdadır. "It's Pop" adlı haftalık dergi Perşembe günleri yayınlanır, örneğin bu gün oyuna girip etrafı kontrol ederek, kullanıcıların dergide yazdığı makaleleri okuyup, yaptıkları karikatürlere bakarak güzel vakit geçirebilirsiniz. Diğer oyuncuların hakkınızdaki düşüncelerini öğrenmek, bulunduğunuz şehirde olan haftalık gelişmeleri takip etmek gibi oyun için önemli sayılacak işleri gözden kaçırmamak için idealdir.



Oyuncular oyunun, aktif müzikal kısmında yoğunlaşıp, başarılı ve ünlü bir müzik grubu ve ya solo müzisyen olmak için uğraşabilecekken, müzik de başarılı olamayanlar ise farklı mesleklere yönelebilirler; Ceo, Avukat, Doktor, Aşçı, Barmen vs. olabilirler. Bunun dışında her şehrin, Vali, baş yargıç, emniyet müdür vs. yetkilileri vardır. Eğer lider ruhluyum, politikadan iyi anlıyorum ve kendime güveniyorum diyorsanız bu mesleklere'de yönelebilirsiniz. Bunlara ek olarak; bu meslekleri yaparken müzik kariyerinizi devam ettirebiliyorsunuz tabi ki.






Oyunda ne kadar zaman harcadığımız tamamıyla size bağlı olan bir konudur. Oyuna çok fazla zaman ayıramayacaksınız üzülmeyin, karakteriniz kendisi ile her dakika ilgilenilmedi diye oturup ağlamaz. Oyunda olan bitenleri haftada birkaç defa kısa aralıklarla kontrol etmeniz ise, kariyerinizi geliştirmenize yetecektir. Diğer yandan, oyunla daha sık ilgilenen başka bir oyuncunun da anlık gelişmelerden haberdar olacağı içini haftada bir defa oyun ile ilgilenen başka bir oyuncuya göre bir adım daha önde olacağı da kaçınılmaz bir diğer gerçektir. Bu tercih tamamıyla gerçek hayattaki yaşam tarzınıza kalmış olan bir şeydir.

Abel Power (285312), Nicolas Flamel (696250) biz iki arkadaş bu mavi dünyada yerimizi aldık. Sizleride bu dünyada görmek isteriz.

http://www.popmundo.com/

Yazar: Cavlan Tatbul ve Levent Hancı
 
Editör: TE Bilisim