Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Son bir haftadır İstanbul -Taksim Gezi Parkı’nın yeşilinin yok edilmesine duyulan tepkiyle başlayan ve neredeyse tüm Türkiye’ye yayılan bir sivil itaatsizlik hareketiyle karşı karşıyayız. Bu hareket başlangıcından itibaren polisin orantısız şiddetiyle engellenmeye çalışılmış ama başarılamamıştır. Ne yazık ki bu demokratik tavır hâlâ engellenmeye çalışılıyor. Bu anti- demokratik, insan haklarına aykırı durum kabul edilemez.
Öte yandan, biz gazetecileri endişelendiren bir diğer önemli nokta da “ana akım medya” diye tanımlayabileceğimiz tv-radyo ve gazetelerin bu eylemliliği görmeme tavrıyla perdelemeye çalışmalarıdır. Gazeteciler Birliği olarak Kıbrıs Türk halkının neredeyse her dönemde maruz kaldığı bu “perdelenme –görülmeme” halinin Kıbrıslı Türkler tarafından çok iyi bilindiğinin altını çizmek isteriz. “Ana akım medya”nın gerek sermaye yapısı, gerekse iktidarın baskısı nedeniyle içine düştüğü durum ibret verici, basın özgürlüğü açısından ise oldukça üzücüdür.

Türkiye Medyası’nın içinde bulunduğu durum, biz Kıbrıslı gazetecilere de ders olmalı, basın özgürlüğünü ve halkın haber alma hakkını her zaman ve her koşulda savunabilecek ve uygulayabilecek örgütlülükleri yaşama geçirmeliyiz. Türkiye halklarının bu durum karşısında içine düştüğü ruh halini anladığımızı belirtir, halkın ve gazetecilerin maruz kaldığı tüm şiddet ve sansür girişimlerini kabul edilemez bulduğumuzu beyan eder, Türkiye basın emekçilerine destek ve dayanışmamızı belirtiriz."

KTGB Yönetim Kurulu

Editör: TE Bilisim