2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmak için aday olan İstanbul'un Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki sunumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul'a ve spora olan sevdamı ortak bir meşale altında hem de olimpiyat meşalesi altında birleştirmek her zaman en büyük hedeflerimden biri oldu” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, IOC üyelerine, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İstanbul'un evsahipliği için yapılan sunumdaki konuşmasında, 2020 olimpiyatlarının, gençlerin ülkesi Türkiye'de, 8 bin yıllık tarihi olan barış ve hoşgörü şehri İstanbul'da kıtaların buluştuğu bu kadim şehirde gerçekleşmesinin olimpiyat ruhuna uygun bir karar olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Halkının çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'de yapılacak olimpiyatlar, hiç kuşkusuz hem barışa susamış bölgemize hem de dünyaya verilecek en anlamlı, en etkili mesaj olacaktır. Türkiye olimpiyat ruhunun ve olimpiyat hedefinin arkasındadır" dedi. 
Editör: TE Bilisim