TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün katıldığı Yemen'in Dostları Grubu Toplantısı çerçevesinde çeşitli ikili temaslarda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, Yemen Dışişleri Bakanı Ebu Bekir el-Kurabi, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Katar'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halin bin Atiyye, AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman ve BM Genel Sekreteri'nin Yemen Özel Temsilcisi Jamal Benomar ile ikili görüşmeler yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ile görüşmesinde Davutoğlu, yakın zamanda babası vefat eden Alman Bakan'a taziyelerini bildirdi. Görüşmede, Suriye'nin yanı sıra Kıbrıs'taki çözüm sürecinin hareketlenmesi gerektiği üzerinde durulurken, Davutoğlu Yunanistan ile hafta başında İstanbul'da yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı hakkında da bilgi verdi.

Davutoğlu'nun Katar'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakan Atiyye ile yaptığı görüşmede, ay sonunda bu ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek Arap Ligi Zirvesi hazırlıkları üzerinde durulurken, Arap Ligi'nin Suriye muhalefetine daveti de gündeme geldi.

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüşmede ise Türkiye-AB ilişkilerinde son dönemde sağlanan ivme ve yaşanan hareketlilikten duyulan memnuniyet değerlendirildi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman ile görüşmesinde Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde yakalanan fırsat penceresinin değerlendirilmesini istedi. Görüşmede, Kıbrıs müzakerelerinde BM'nin aktif ve yapıcı rol oynamasının önemi üzerinde duruldu.

Yemenli mevkidaşı Kurabi ve BM Genel Sekreteri'nin Yemen Özel Temsilcisi Benomar ile görüşmelerinde ise Davutoğlu'na muhatapları, Türkiye'nin Yemen'in istikrarına katkılarından ötürü takdirlerini iletti. Yemen Dışişleri Bakanı ayrıca, ''Türkiye bizim için model ülke'' vurgusu yaptı.

Davutoğlu, Londra'da bugün yapılan Yemen'in Dostları Grubu Toplantısı'nda Yemen'in ekonomik kalkınmasına katkı amacıyla gelecek yıl bu ülkede yapılacak genel seçimler sonrasında Türkiye'de ''Yemen Uluslararası Yatırım Konferansı'' düzenlenmesini önermişti.
Editör: TE Bilisim