Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanı olarak bütün arzum, görüşüm ve tavsiyem, artık Türkiye'nin bugünden, yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi. Demokrasi ve hukuk yolunda, kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur" dedi.

Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve eşi Reyhan İsen ile birlikte oy kullanmak üzere Çankaya İlkokulu'na geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, okulun girişinde vatandaşlarla kısa süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra, 1153 no'lu sandığın bulunduğu sınıfa giden Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oylarını birlikte sandığa attılar.

Cumhurbaşkanı Gül, oyunu kullandıktan sonra "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Gül, istekleri üzerine, oy kullandığı sınıfta bulunan AGİT gözlemcileriyle de fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin seçtiği son cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez oy kullandığını söyledi.

"Cumhurbaşkanı seçilme sürecinde yaşanan, demokrasiye, hukuka aykırı ve onu zorlayan olaylar söz konusu olduğu için 7 yıl önce anayasa değişikliği yapma mecburiyeti hissettiklerini" ifade eden Gül, söz konusu değişiklik sonucunda, "cumhurbaşkanı direkt halk oyuyla seçilsin" kararına vardıklarını anlattı. Gül, daha sonraki referandumda da cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi arzusu gösterilince, değişikliklerin gerçekleştiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, ilk defa halk oylaması ile cumhurbaşkanının seçileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Dolayısıyla 12. cumhurbaşkanı yarın belli olmuş olacak. Bunun, Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum, iyilikler getirmesini temenni ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak bütün arzum, görüşüm ve tavsiyem, artık Türkiye'nin bugünden, yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi. Demokrasi ve hukuk yolunda, kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur."

Bütün vatandaşlara bir kez daha teşekkürlerini ileten Gül, açıklamasının ardından makam aracına binerken bir gazetecinin, "Ankara'dan taşınacak mısınız" sorusuna, gülümseyerek "Bakalım" yanıtını verdi. 
Editör: TE Bilisim