BMM’de bugün 387 Sıra Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı görüşülmesi sırasında kavga çıktı. Görüşmeler sırasında söz alan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım Türk askerine yönelik rencide edici sözler sarf edince Meclis karıştı. Mehmetçiğin yaptığı operasyonları sert bir üslupla eleştiren Yıldırım’a Meclis sıralarından tepkiler yükseldi. Yıldırım yuhalanarak protesto edildi.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “Hepimiz tahkir eden, üzen söyleminin bu Meclis'in mehabetine yakışmadığını, özellikle Ramazan ayı olması nedeniyle kınadığımızı söylüyorum. Bu dile cevap vermeyi doğru bulmuyorum, ancak asker de bizim, korucu da bizim, polis de bizim. Hiçbir ferdi anlatıldığı gibi işler yapmaz, yapan olursa kurum zaten kendi tedbirini alır, ama onun ötesinde doğruluğu belli olup olmadığı bile net olmayan konuları bu üslupla buraya taşımayı, hanımefendilerin olduğu bir ortamda bunu taşımayı ahlaksızlık olarak düşünüyorum” dedi.
Tansiyonun yükseldiği görüşmelerde AKP ve HDP'li vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü, yumruk yumruğa kavga etti.
Tansiyonun büyümesi üzerine birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi tartışmalar büyüyünce oturuma ara verdi.


Editör: TE Bilisim