Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, KKTC su temin projesi kapsamında bakanlık yetkilileriyle çalışmalar yapmak üzere adaya gelen uzman heyeti kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den bürokrat ve uzmanlardan oluşan bir heyet, KKTC Su Temin Projesi kapsamında adaya gelecek suyun tarımda kullanılacak kısmının planlanması için Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı bürokratlarıyla çalışmalar yapmak üzere adaya geldi.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, heyeti kabul ederek görüş alışverişinde bulundu. TC Dışişleri Bakanlığı, TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı bürokrat ve uzmanların yer aldığı heyet ile görüşmesinde konuşan Bakan Sennaroğlu, ülkenin kurak bir iklime sahip olması nedeniyle su sıkıntısının yaşandığını belirtti.

Sennaroğlu, özellikle ülkenin bu yıl karşı karşıya olduğu kuraklığın ciddi boyutlarda olduğunu, 800 bin dönüm ekili alanın 700 bin dönümünün kurak olduğunu ifade etti. Ülke çiftçisi ve hayvancısının bundan dolayı yaşadığı sorunların anlatan Sennaroğlu, bu nedenle projeye önem verdiklerini kaydetti.

TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Diniz başkanlığındaki TC heyeti toplantıda Bakan Sennaroğlu’na projenin hangi aşamada olduğu hakkında bilgiler vererek adaya gelecek suyun işletilmesi konularını görüştü. 
Editör: TE Bilisim