Tüm dünyanın gözünün Antalya'da olduğu üçlü Zirve Serik ilçesine bağlı Belek Turizm merkezindeki 5 yıldızlı Regnum Carya Hotel'de gerçekleşiyor. Üçlü barış zirvesi için iki ülke bakanı ve heyetleri dün gece Antalya'ya geldi. Önce Rus heyet, bir saat sonra da Ukraynalı heyetin havalimanına inmesinin ardından Rus heyet, toplantının yapılacağı otelde konakladı. Ukraynalı heyet ise hemen yakındaki başka bir otelde kalmayı tercih etti.

Suudi Arabistan'da 'Atatürk' krizi... Suudi Arabistan'da 'Atatürk' krizi...

Zirveyi takip etmek için akredite olan yerli ve yabancı 334 gazeteci, otelin arka tarafındaki ayrı bir giriş noktasından saat 08.00 itibarıyla içeriye alınmaya başladı. Yoğun ilgi nedeniyle gazeteciler uzun sıra oluşturdu. Güvenlik taramalarının ardından bakanların basın açıklamalarını yapması beklenen G-20 Liderler Zirvesi'nin de yapıldığı salonun bulunduğu alandaki basın odasına alındı.

Zirveyi takip eden gazetecilerin ülkeleri arasında Ukrayna ve Rusya Federasyonu'nun yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, İsrail, Japonya, Kanada, Hollanda ve Çin Halk Cumhuriyeti de bulunuyor. Üçlü görüşmenin ve basın toplantılarının yapılacağı salonda, sabah erken saatlerden itibaren bomba imha ekipleri arama yaptı, eğitimli polis köpeklerine de salonun çevresinde güvenlik taraması yaptırıldı. Gazeteciler salona 6'şarlı gruplar halinde alındı. Zirveyi takip eden 150'si yabancı 334 gazeteci, görüşmelerdeki gelişmeleri dakika dakika medya kuruluşlarına aktarıyor.

İLK KEZ AYNI MASADALAR

İki ülke dışişleri bakanları Savaş başladığından bu yana ilk kez aynı masaya oturuyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE KULEBA GÖRÜŞTÜ

Dünyanın merakla beklediği zirve öncesi Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından "Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile üçlü toplantı öncesi ikili görüşmemizi gerçekleştirdik" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, LAVROV İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Çavuşoğlu, Kuleba ile görüşmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Lavrov görüşmesini de sosyal medya hesabından duyurdu. Çavuşoğlu, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile üçlü toplantı öncesi ikili görüşmemizi gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi