Gezi Parkı eylemlerinin 5. gününde Taksim ve çevresi ile Beşiktaş'tan çekilen emniyet güçleri bu sabah Gümüşsuyu'nda konuşlandı.

"GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE YOK"
Meydana giren polis ekipleri kargaşanın büyümesini engellemek için düzenli olarak, 'Gezi parkına müdahalede bulunulmayacağı' uyarısını yapıyor.

AMAÇ: PANKARTLARI TEMİZLEMEK
Vali Mutlu ve Çevik Kuvvet ekiplerinden alınan bilgiye göre Taksim Meydanı'na yapılan müdahalenin amacı meydandaki pankartları kaldırmak.


AKM TEMİZLENDİ
Ekipler meydandaki pankartları ve filamaları temizledi. AKM binasının üzerinde ise sadece Türk Bayrağı ve Atatürk resmini kalacağı şekilde bina pankartlardan temizlendi.

VALİ AÇIKLADI: GEZİ PARKI'NA DOKUNULMAYACAK
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Gezi Parkı'na dokunulmayacağının garantisini verdi. Vali Mutlu şunları söyledi:

Gayemiz Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki PANKART ve RESİMLERİ kaldırmaktan itibarettir.Başka bir amacımız yoktur Sizlere,Gezi Parkı'na ve Taksim'e dokunulmayacağını bir kez daha KESİNLİKLE ifade ediyorum.Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın 
Editör: TE Bilisim