Merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, ifadesini aldığı emekli Tuğgeneral Ersöz'ün tutanağına "Özal'ı Ergenekon öldürdü" diye yazdı.

Soruşturma savcısı Kemal Çetin geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak Ergenekon davası kapsamında tutuklu olan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasını istedi. Yaklaşık üç saat süren ifade işlemi, Ersöz'ün tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi.
Adli Tıp zehir bulamadı ama...

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Adli Tıp Kurumu'nun "mevcut bilgi ve bulgular ile kesim ölüm sebebinin tespit edilememiştir" raporuna rağmen savcılık, şüpheli Ersöz'e sorulması için gönderdiği sorularda Özal'ın öldürüldüğünü belirtti. İfade tutanağında "Soruşturma kapsamında 'Görevde bulunan Cumhurbaşkanına suikast ve Cumhurbaşkanını öldürmek' suçlarından şüpheli olarak ifadenize başvurulmak için burada bulunmaktasınız" denildi.
Savcıya göre zehirlendi.

Cumhurbaşkanının köşkte rahatsızlandığını, kendisine müdahale edecek doktorun bulunmadığının belirtildiği ifade tutanağında, "Merhum Cumhurbaşkanının belirtilen tarihte Cumhurbaşkanlığı Köşkünde rahatsızlanarak vefat etmesi sürecindeki olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde merhum Cumhurbaşkanının organize bir şekilde işlenen cinayeti kurban gitti yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Zirve davasını hatırlattı

Malatya Zirve Yayınevi davasında ifade veren İlker Çınar isimli şahsın 'Özal'ın öldürüldüğüne' ilişkin anlatımlarının da yer aldığı tutanakta, ölümün ardından otopsi yapılmadığı için günümüzde Özal'ın kesin ölüm nedeninin tespit edilemediği yönündeki Adli Tıp Raporu'na da atıf yapıldı. Özal'ın öldürüldüğüne ilişkin tanık beyanlarının ve dosyadaki belgelerin varlığına dikkat çeken savcılık, Özal'ın ölümünden henüz örgüt olup olmadığı yönünde kesinleşmiş bir karar bulunmayan 'Ergenekon' olduğunu belirtti. İfade tutanağında, "İçerisinde faaliyet gösterdiğiniz yasadışı silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında 17 Nisan 1993'te Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucunu varılmıştır. Bu suçlama ile ilgili ifade veriniz?" denildi. 
Editör: TE Bilisim