AK Partili Meclis üyesi Mücahit Birinci'nin sosyal medyada başlattığı "İmamoğlu, Türk katili  Makarios'un heykelini dikti" şeklindeki karalama kampanyasına çok sert tepki gösteren Beylikdüzü'nün CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili www.yerelkulisgazetesi'nin sorusuna "Anıt kültürü olmayan, siyasi nezaketsizliği ilke edinen her kim olursa olsun muhatap kabul edip cevap vermem" dedi. AK Partili Birinci, kompozisyonlu anıtın tamamın fotoğrafını paylaşmak yerine sadece eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı III. Makarios'un da yer aldığı bir kesimi paylaşarak "İmamoğlu Türk katili Makarios'un heykelini dikti" şeklinde karalama kampanyası başlatmış, buna, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Damat ve diğer partili yöneticiler de iştirak etmişti.
İmamoğlu, açıklamalarının kamuoyuna yönelik olduğunun altını çizerek, "Kıbrıs'ın bağımsızlığa kavuşmasını simgeleyen anıttaki kompozisyonu algılamak istemeyen kötü niyetli düşünce sahipleri cehalet ve görgüsüzlük örneği sergiliyor" diye konuştu.   Yaşam Vadisi I. Etap'a konuşlandırılan ve Rum mezalimden kurtulup özgürlüğe adım atan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurtuluş mücadesini anlatan anıt hakkında başlatılan karalama kampanyasından üzüntü duyduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "O anıt, bir kompozisyon barındırıyor. Anıt görgüsü olmayanların analiz etmeye gücünün yetmeyeceğini biliyorum" şeklindeki değerlendirmenin ardından açıklamasına ağır sözlerle devam etti:

"Tarihi bir sürecin anlatıldığı anıtta, "Benim iki bayrağım var" şiirini göremeyenler, masaya yumruğunu vuran Dr. Fazıl Küçük'ü fark edemeyenler, zafer kazanan Türk askerini görmezlikten gelenler, Makarios'un masaya oturmak zorunda bırakıldığını analiz edemeyenler, Rauf Denktaş'ın dik ve vakur duruşuna yüklenilmesi gereken anlamı bilerek yüklemeyenler pek tabii ki kasıtlı olarak ve cahil bir yaklaşımla  'İmamoğlu Makarios'un heykelini dikti' diyeceklerdir. Böyle düşünen ve nezaketsizlik örneği göstererek güzel bir çalışmayı karalamaya çalışanlar hem cahil hem de görgüsüzüdür. Onları muhatap bile kabul etmem. İşte o anıtta yer alan ve KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da seslendirdiği o şiir : Benim iki bayrağım var  Biri ana, birisi kız Benim iki bayrağım var İkisinin de bağrında  Namusumdur ayla yıldız Biri damarlarımda kan Biri alnımda aktır Benim iki bayrağım var  Birisi gönül yarası Biri tükenmeyen aşktır   Biri yüreklerde sabır Biri yaştır kirpiklerde Benim iki bayrağım var  Gölgesi üstüme düşer   Biri Anamur’da gurup  Biri Girne’de şafaktır Benim iki bayrağım var  Biri yurdumun tapusu  Biri kan bedeli, haktır.   Biri dudaklarımda duam Biri gözlerde amindir Biri güneş gibi sıcak Biri ay gibi serindir.  

Yerelkulis Haber Merkezi (YHM)

 

Editör: TE Bilisim