Türk Hava Yolları'nın Airbus A340-300 tipi TC-JDL kuyruk tescilli uçağı TC-JDL uçağı içinde 220 yolcusuyla Washington seferini yapmak üzere saat 13.35’de Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Bu sırada uçağın 4 motorundan birine kuş çarptı. Olay üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesiyle irtibata geçen uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı'na geri döneceğini bildirdi. Karadeniz açıklarında yaklaşık 1,5 saat uçan TC-JDL tescilli A340 tipi yolcu uçağı yakıtını boşalttıktan sonra saat 15.42'de Atatürk Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Uçak bakım için hangara çekilirken, yolcular THY'ye ait başka bir uçakla 17.30'da Washington gönderilecek.

DALAMAN'DA GERGİN BEKLEYİŞ


Kurban bayramının üçüncü günü etkili olan sağanak yağış, tatilcileri vurdu. Yolcu uçakları, olumsuz hava koşullarından etkilenen Muğla’ya bağlı Dalaman Havaalanı’na iniş ve kalkış gerçekleştiremedi.

Birçok tatilci sosyal paylaşım sitelerinden hava koşullarından dolayı havaalanında mahsur kaldığını yazarken, piste inemeyen uçakta bulunan yolcular ise zor anlar yaşadı. Uçakların en erken 3 saat sonra kalkacağı bilgisi paylaşıldı.

Editör: TE Bilisim