Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Konu Kıbrıs olunca daha hassas davranmamız icap ettiğini düşünüyorum. Yeni Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanımızın ne maksatla 'yavru vatan değil, kardeş vatan' ifadesini kullandığını bilemiyorum. Hangi maksatla kullanmış olursa olsun, bunu büyütüp, uluslararası alanda polemik konusu yapmak asla doğru olmamıştır" dedi.

Kamalak ile "Milli İttifak" çatısı altında seçim işbirliğine gittikleri BBP'nin eski Genel Başkanı Mustafa Destici, bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin iç ve dış politikada zor bir süreçten geçtiğini öne süren Kamalak, ülkede 6 milyon civarında işsiz bulunduğunu savundu. Hukuka olan güvenin çok sarsıldığını iddia eden Kamalak, bu süreçte tüm partilere birlik çağrısı yaptıklarını söyledi.

Ülkenin problemlerinin çözümünün bulunduğunu belirten Kamalak, "Hukuktaki karmaşayı ortadan gidermenin yolları vardır. Ekonomiyi dizayn etmenin yolları vardır. Yazboz tahtası haline dönüştürülen eğitimin çözüm yolları vardır. Şu halde bu problemleri ülke, millet, ülke adına çözmek isteyen bütün parti yetkililerine seslenerek 'Hiçbir ayrım yapmadan bir araya gelelim' dedik. Netice itibarıyla iki kardeş parti bir araya geldi. Bu birlikteliğin ismini de aziz milletimiz koydu, 'Milli İttifak' dedi. Bu ittifak milletin problemlerini çözmek için yola koyuldu, bir araya geldi. İki partimiz, bir ananın iki oğludur. Ana, aziz milletimizdir" diye konuştu.

Destici ise ülkede en büyük problemin eğitimde yaşandığını savunarak, eğitimin yazboz tahtasına dönüştürüldüğünü ileri sürdü. Eğitim sisteminin her bakan döneminde değiştirildiğini iddia eden Destici, "Milli İttifak'ın iktidarında en büyük önceliklerden birisini eğitime vereceğiz" dedi.

"Milli İttifak" iktidarında asgari ücretin bin 500 lira ile başlayacağını, taşeron işçiliği mutlaka sonlandıracaklarını aktaran Destici, "Türkiye, güçlü bir devlet. İyi yönetilirse, istikrarlı yönetilirse ve gerçekten ehil kadrolarda kendini değil de yandaşını değil de ülkesini milletini düşünen kadrolar tarafından yönetildiğinde kaynak her zaman çok rahat şekilde bulunabilir" ifadesini kullandı.

Destici, Kıbrıs konusunda yazılmış bir senaryonun oynandığını, Türk milletine de bir algı operasyonu ile kabul ettirilmek istendiğini iddia ederek, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertesi günü bazı medya organlarında ‘Kıbrıs’ın Demirel'i gitti' diye haberler yapıldı. Gözleri aydın olsun onların, çünkü Kıbrıs’ın Abdullah Öcalan'ı geldi o zaman. Kıbrıs’ı Türkiye'den koparmaya çalışan birisi geldi" diye konuştu.

SORULAR

Kamalak ve Destici, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kamalak, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Biz sürekli olarak kardeşlik hukukundan yanayız. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletin çevresi ile mutlak suretle barışçıl bir dil kullanması gerektiğine inanıyorum. Konu Kıbrıs olunca daha hassas davranmamız icap ettiğini düşünüyorum. Yeni Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanımızın ne maksatla 'yavru vatan değil, kardeş vatan' ifadesini kullandığını bilemiyorum. Hangi maksatla kullanmış olursa olsun, bunu büyütüp, uluslararası alanda polemik konusunu yapmak asla doğru olmamıştır. Konunun üzerine daha fazla giderek bu polemiğe katılmak istemiyorum çünkü neticede bu polemikten hem KKTC hem de ana vatan Türkiye Cumhuriyeti devleti zarar görür." 
Editör: TE Bilisim