Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “KKTC Su Temini Projesi” çerçevesinde, Deniz Geçişi İsale Hattı'nın açık deniz kısmındaki çalışmaların hızla devam ettiğini, boru montaj işine önümüzdeki hafta başlanarak 75 günde tamamlanacağını açıkladı.

Eroğlu, "Türkiye'nin 81 İlindeki İçme ve Kullanma Suyu Durumu" ile ilgili Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, “KKTC Su Temini Projesi”ne de değindi.

Eroğlu, yıllardır su sıkıntısı çeken KKTC'nin su ihtiyacının karşılanması amacıyla 107 kilometre uzunluğundaki deniz geçişi boru hattı ile yılda 75 milyon metreküp suyu adaya ileteceklerini vurguladı.

“KKTC Su Temini Projesi” çerçevesinde Türkiye tarafında Alaköprü, KKTC tarafında Geçitköy Barajı'nın söz verilen tarihte tamamlandığını kaydeden Eroğlu, "Deniz Geçişi İsale Hattı'nın açık deniz kısmındaki çalışmalar hızla devam ediyor. Boru montaj işine önümüzdeki hafta başlanarak 75 günde tamamlanacak" dedi.

“KURAKLIK TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRİLECEK”

Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum itibariyle bazı yılların kurak, bazı yılların yağışlı geçtiğini ifade eden Eroğlu, "Türkiye'de yağış rejimi düzenli değil ve bölgelere göre farklılık gösteriyor. Bu sebeple suya en fazla ihtiyaç duyulan yaz aylarında, ihtiyacı karşılayabilmek için baraj ve göletler inşa ediyoruz. Sularımızı tek elden ve havza bazında yönetmek gerekir. Biz bunun çabası içindeyiz. Hazırladığımız kuraklık yönetim planları ile kurak dönemden önce, kuraklık esnasında ve sonrasında bütün su kullanım alanları için alınacak tedbirler ve hayata geçirilecek uygulamalar üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim