İstanbul Sultanbeyli'de gece saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlediği Fatih Polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine sabah saatlerinde ateş açıldı.

Çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu. Silahlı çatışmada iki saldırgan öldürüldü.

Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğuna silahla ateş açıldı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Fatih Polis Merkezi’ne düzenlenen terörist saldırısında ise 1'i komiser yardımcısı 3 polis ve 7 vatandaş yaralandı.

İLK SALDIRI GECE YARISI

Sultanbeyli'de Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı Fatih Polis Merkezi’ne gece saat 01.00 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi.

Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terörist saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi:

"Saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir."

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.

Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldüğü belirlendi.

POLİS MÜDÜRÜ ÖLDÜRÜLDÜ

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi’ndeki saldırının arından önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Saldırı sonucu çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu.

Saldırının ardından polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ağır yaralanan Çeken, kaldırıldığı Sultanbeyli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SARIYER'DEKİ ABD BAŞKONSOLOSLUĞUNA SİLAHLA ATEŞ AÇILDI

İstanbul Sarıyer’deki ABD Konsolosluğu’na sabah saatlerinde, kimliği henüz bilinmeyen kişi ya da kişilerce silahla ateş edildi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrasında polisle saldırganlar arasında çatışma çıktı.

Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayla ilgili bir kişi yakalandı.
Editör: TE Bilisim