CVK Park Bosphorus Otel'de düzenlenen resepsiyonda ev sahibi KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, davetlileri kapıda karşıladı.

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, törende yaptığı konuşmada, KKTC'nin 33 yıldır dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Türkiye ve KKTC arasında kardeşlik hukuku olduğunu kaydeden Gültekin, "Türkiye, KKTC ilişkileri kardeşlik ilişkileridir. Biz tasada, sevinçte dün de birdik bugün de biriz, yarın da bir olacağız." dedi.

Stratejik önemi yüksek bir ada olan Kıbrıs'ın pek çok devlet ve gücün ilgi odağı olduğunu dile getiren Gültekin, "Kıbrıs ihmale gelmeyecek bir kara parçasıdır. Kıbrıs Türk halkı da bu ölçüde önemli kara parçasının sakinleri olarak şüphesiz sıkıntılar ve fırsatlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Bütün bunların ötesinde Kıbrıs'ın anlam ve önemi bizim için başkadır. Kıbrıs bir vatan toprağıdır. Türk milletinin ve Türk tarihinin ihmal edilemez yurtlarından bir tanesidir. Bu manada Kıbrıs gerçekten yavru vatandır." diye konuştu.

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük'ü rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Gültekin, "Kıbrıs'ın hürriyet mücadelesi onların kararlı ve basiretli liderlikleriyle kazanılmıştır" ifadelerini kullandı.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, KKTC'nin büyük bir özveriyle kurulduğunu söyledi. Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve bağımsızlığının vazgeçilmez olduğunun bilincinde olduğunu belirten Yönlüer, "Her zaman ve her koşulda bizlere destek olan anavatanımıza minnetlerimizi sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı KKTC İstanbul Başkonsolosluğu adına kutluyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Günün anısına pasta kesildi.

Resepsiyona Harp Akademileri Komutanı Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, asker ve bürokrat katıldı.
Editör: TE Bilisim