23 Haziran seçimlerinde rekor oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu'na eşi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu  ve partililer eşlik etti. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, görevi devralmak üzere Saraçhane'deki İBB binasında geldi. İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan mührü aldı. Ekrem İmamoğlu'nu İBB'nin Saraçhane binası önünde yoğun bir kalabalık karşıladı.

EKREM İMAMOĞLU, İBB BİNASI ÖNÜNDE BİNLERE KONUŞTU

Ekrem İmamoğlu İBB Saraçhane binası önündeki kendisini bekleyen binlere seslendi. Ekrem İmamoğlu konuşmasına "Nasılsın İstanbul" diyerek başladı.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

- Bu güzel bayrağın altında cumhuriyete ve demokrasiye inanmanın, tüm değerlerine sahip çıkmanın büyük keyfi içerisindeyim, bugün demokrasi bayramı...

- 31 Mart'ta birileri saati durdurmak istedi ancak o saati millet çalıştırdı. Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez.


- Millet öyle bir ders verdi ki, 'Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi' dedi. (Mustafa Kemal'in askeriyiz sloganları) İstanbullu 806 bin kez hakkı teslim etti.

-İstanbullu 'benim adalet duygumla oynamayamazsınız, egemenlik kayıtsız şartsız millettindir' dedi.

- İstanbullu, demokrasiye olan bağlılığını tescilledi. Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir, damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır. Ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyoruz.

- Demokrasi hiçe sayanları, millet olarak yok saydık. Yok hükmündeki o bir avuç insan...

- Bu şehirde, 16 milyon insanımıza eşit olduğumuzu gösterdik. Zengini fakiri, Türk Kürt, herkes eşit. Sünnisi Alevisi, Hristiyanı, Musevisi, birlikte mutlu olacağız, mutluluk yaşatacağız. Bütün hemşehrilerimi 16 milyon vatansever olarak bu devlet için her zaman hizmeti en önemli karakter biliriz. 

- İttifak partilerimize teşekkür ediyorum. Evladı olduğum, beni yetiştiren ve bu güne getiren Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. İttifak Partimiz İYİ Parti'ye çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum.

- Paritlerimizin tüm çalışanlarına, emekçilerine, her iki il başkanıma, ilçe başkanlıklarına, kadın ve gençlik kollarına, milletvekillerine, PM üyelerine, Genel Başkan yardımcılarına çok ama çok teşekkür ediyorum.

- HDP, MHP, AK Partili, DSP’li, Demokrat Partili dostlarıma teşekkür ediyorum. Vatan Partisi adayına da teşekkür ediyorum. Her zaman demokrat duruşuyla katkı sunan Saadet Partisi’ne ve adayına teşekkür ediyorum. Bize, kampanyaya katkı sunan İstanbul gönüllülerine teşekkür ediyorum.

- Bu şehrin çocuklarına ve gençlerine de teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yanımızda olan sanatçılara teşekkür ediyorum.

- Size söz verdiğim gibi, İstanbul'da israf bitecek, gelir adaletsizliği bitecek, İstanbul'un nimetlerini 16 milyon insana paylaştıracağım.

- Her yere göz kulak olmanızı istiyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Kreş kampanyamız ve sosyal projelerimize iş insanlarının destek olmasını istiyorum. Kendimi bu şehrin insanlarına, bu şehrin çocuklarına, gençlerine adayacağım ve sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum.

- Seçimin kazananı İstanbul halkıdır. Siyasette kirli dili sileceğiz, partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat var, adalet var.

- Bizi yalnız bırakmayın, bizi eleştirin. Bizim arkamızdan başka işler çeviren varsa onlardan da bizi koruyun. Biz bu şehrin insanları hizmet bekliyor. Ne dedik, kişilere değil, partilere değil, İstanbul'a hizmet etmeye geliyoruz.

- Ben kendimi 16 milyon İstanbulluya, sizleri de Allah'a emanet ediyorum. Aşamayacağımız hiçbir engel yok, hepinizi çok seviyorum, her şey çok güzel oldu.

GÜN BOYU NELER YAŞANDI

Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu'na giden İmamoğlu'na, düzenlenen törenle mazbatası verildi. İmamoğlu'nun yanında eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu bulundu.

İmamoğlu "Şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın en büyük kenti İstanbul. Türkiyemizin lokomotif şehri. Seçim sürecinde görev yapan 39 ilçe seçim kurulu heyetlerine, dünden bu güne bütün ilçelerde görev yapan sandık kurulu üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, demokrasinin ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi tutanaklara dönüştürüp milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasında katkı sunan her demokrasi neferine teşekkür ediyorum. Bugünkü mazbatamızı çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda bize kamu yönetiminde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır" dedi.

GÖREVİ DEVRALDI

Mazbatasını alan İmamoğlu, İBB Binası'na gelerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Yerlikaya ve İmamoğlu şu ifadeleri kullandılar:

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA:

Vekaleten ifa ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bugün, şimdi sayın Ekrem  İmamoğlu'na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içeresinde beraber çalıştığımız büyükşehir ailesine, İstanbullulara sevgiler saygılar sunuyorum.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU:

Ben de sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Biraz önce mazbatamızı şimdi büyükşehir belediyesinin mührünü devraldım. Bu şehre belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ama şu anda en çok ben hissediyorum diye düşünüyorum. Allah mahcup etmesin. İstanbul'un her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak, yanlışlardan sakınacak işler yapmayı düşünüyorum. Hep beraber İstanbul için çalışacağımız için herkese söz veriyorum. Herkesle uyum içerisinde çalışmayı temenni ediyor ve diliyorum. Hepimize başarılar diliyorum. Dediğim gibi Allah mahcup etmesin.

BELEDİYENİN HESABINDAN PAYLAŞIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından da mazbata töreni sonrası ilk paylaşım geldi. Belediyenin hesabından İmamoğlu'nun yaptığı paylaşım aktarılarak "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoglu #YeniBirBaşlangıç" denildi.

Editör: TE Bilisim