Çalışmalar sürüyorKaraman Ermenek'e bağlı Güneyyurt beldesindeki ocakta su baskını sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.

Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olayın meydana geldiği 13.00 sularında, bölgeye ilk olarak çevredeki maden ocaklarında çalışan işçiler geldi. İşçiler ve vatandaşların da desteğiyle başlatılan kurtarma çalışmaları kapsamında ilk olarak ocağa, dışarıdan oksijen verilmeye başlandı. Karaman Valisi Murat Koca'nın talimatıyla, kısa sürede kurtarma ekipleri ve sağlık görevlileri bölgeye sevk edildi. Gelen kurtarma ekipleri, ocak içindeki galeride biriken suların tahliye edilmesi için hemen su tahliye borularını kurmaya başladı.

Kısa süren çalışmanın ardından borular yerleştirilerek su tahliye işlemlerine başlandı. Vali Koca, içeride 18-20 işçinin mahsur kaldığını bildirdi.Sağlık Bakanlığı tarafından 21 ambulans, 4 UMKE ekibi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 7 mühendis ve 13 madenciden oluşan toplam 20 kişilik ekip ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bölgeye 5'i dalgıç 25 personelin yanı sıra 10 kilometreden su tahliyesi yapabilen 2 Ahtapot, 2 hortum aracı, 4 buster pompa, 2 motopomp, 5 dalgıç pompa ile Hızırgüç çok amaçlı afet müdahale aracı, bakım aracı, itfaiye ekipman taşıma aracı, mobil büfe ve lojistik araç gönderildi.Türk Silahlı Kuvvetlerince de mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarına destek vermek üzere iki uçak ve helikopter görevlendirildi. Çalışmalar başladıktan bir süre sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan helikopterle Ermenek'e geldi.

Burada kara yoluyla olayın yaşandığı ocağa gelen Yıldız ve Elvan, çalışmaları yerinde inceledi, ocak görevlileriyle kurtarma çalışmalarının seyri konusunda toplantı yaptı. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de olay yerine ulaştı.Bakanlar Yıldız, Çelik ve Elvan, halen olay yerinde kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor, konuyla ilgili kısa süre içinde açıklama yapmaları bekleniyor.Olay yerinde, işçilerin kurtarılması için çalışmalar aralıksız sürerken içeride mahsur kalan işçilerin yakınları ocağın çevresinde, içeriden güzel haberler gelmesi için dua ediyor. 
Editör: TE Bilisim