Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın daveti üzerine 16 Mayıs 2013 tarihinde Washington'a bir ziyaret gerçekleştireceği ve ziyaret çerçevesinde ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geleceği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın davetine icabetle 16 Mayıs 2013 tarihinde Washington'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakan Erdoğan'ın, ziyaret çerçevesinde ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geleceği belirtilen açıklamada, ''Sayın Başbakanımız ile Başkan Obama arasında yapılacak görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkiler, ticaret ve ekonomik işbirliği, terörle mücadele konularının yanı sıra, Suriye de dahil olmak üzere bölgesel ve küresel meseleler ele alınacaktır'' denildi.

Beyaz Saray'ın konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye ile ABD'nin NATO müttefiki olduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"NATO müttefiki olarak ABD ve Türkiye bir dizi kritik küresel ve bölgesel konuları ele almada partnerler. Başkan Obama, Başbakan Erdoğan ile Suriye, ticaret ve ekonomik işbirliği ve terörle mücadele dahil tüm bu konuları görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyor.

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti, ABD ile Türkiye arasındaki yakın dostluğun ve ilişkimizin gelecekte de genişletilmesi ve güçlendirilmesine verdiğimiz stratejik önemin altını çiziyor."  
Editör: TE Bilisim