İstanbul’da devam eden ve dünyanın 5.büyük fuarı olarak nitelenen “17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT 2013)”, dünya turizm pastasından daha çok pay alma uğraşı veren katılımcıların birbirinden güzel ve renkli etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Beylikdüzü TÜYAP fuar merkezinde geçtiğimiz perşembe günü başlayan ve yarın sona erecek fuarda 12 salonda, 70 civarında ülke, oteller ve turizm merkezleri, turizm tedarikçileri, acenteler, oteller ve kiralık araç servisleri, sağlık turizmcileri, Türkiye’nin, iller, belediyeler ve beldelerinin stantları bulunuyor.

4 bin 500 katılımcının yer aldığı fuar boyunca turizm konularında sunuşlar yapılıyor. Hem turizm profesyonelleri hem de halk tarafından ziyaret edilen fuarı geçen yıl 128 bin kişinin ziyaret ettiği, bu yıl bu rakamın aşılmasının beklendiği belirtiliyor.

KISA BİR DÜNYA TURU GİBİ

60 bin 500 metrekarelik alanda kurulan EMITT 2013’te gördükleri birçok kişinin tatil hayallerini süslerken, ziyaretçiler için adete kısa bir dünya turu niteliği taşıyor.

EMITT 2013’ün konuk ülkesi Arjantin, tango dersleriyle, Kuzey Kıbrıs başta kahve olmak üzere sucuk, badem, hellim gibi ikramlarıyla, Kübalılar Latin müzikleriyle, Mısırlılar ayakla yapılan ahşap ürünleri ve ziyaretçilere kına dövme yapımıyla renk katarken, birçok stant göz kamaştırıcı dizaynlarıyla ve ziyaretçileri cezbedici etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Geleneksel kıyafetleri ve ülkelerini simgeleyen ürünlerle stantlarda ziyaretçileri karşılayan fuar katılımcıların bazıları ziyaretçilerle Türkçe de diyalog kurabiliyor.

Turizm ürünlerini kitapçık, broşür, CD gibi geleneksel yöntemlerle tanıtanlar yanında dağıttıkları küçük promosyon ürünleriyle akılda kalmayı ve tatil için tercih edilir olmayı amaçlayanlar da var.

Fuarı gezenlere, o ülkeye, şehre, otele gitmeleri halinde neler yaşayacaklarını az da olsa hissettirme, gösterme yarışı içinde olan fuar katılımcıları, önümüzdeki döneme dair iş bağlantıları kurma fırsatı da buluyor.

EMITT 2013’e çocuklarıyla gelenler için oyun alanı da düzenlendi. Ziyaretçiler ünlü grup Rolling Stones’un karikatürize edilmiş heykellerinin yer aldığı ve çizgi film kahramanlarının canlandırıldığı bölümde hatıra fotoğrafı çektirebiliyor.

Türkiye illeri salonunda Samsun’un standında ise Atatürk’ün heykeli ilgi görüyor.

Editör: TE Bilisim