Özellikle üretim alanında ihtiyaç duyulan ürünlerin depolanması ve düzgün depolama ile zamandan yerden tasarruf etmektir. Üretilen ürünlerin sağlıklı bir şekilde saklanması korunması ve zamanı geldiğinde alınabilmesi için sadece depolamak değil aynı zamanda raf yardımıyla düzenli olarak korunması da şirketler açısından oldukça önemlidir. Geniş ve büyük depolarda raflama sistemi ile var olan üretim mallarının düzenli kalması ürünlerin zarar görmemesi için iyi bir altyapı oluşturmak gerekiyor. Depolama sistemlerinin bedellerinin yüksek olması ikinci el raf seçeneklerine yönelmeye sebep olabiliyor.

2.el depo rafı hem fiyat olarak daha makul seçenekler sunmakta hem de daha önce denendiği ve dayanıklılığı test edildiği için tercihte ön plana çıkıyor. Dayanıklılığın ön plana çıktığı depo ve uygulama alanlarında ikinci el depo rafı tercih etmek kullanıcı için de iyi bir seçenek gibi duruyor. Ağır sanayinin üretim ve saklama ihtiyaçlarını karşılayan raf çeşitleri duvara sabitleme ile daha dayanıklı hale getirilebiliyor. Ağır malzemelerin etkisine daha uzun süre dayanabilecek olan raf sistemleri maliyet açısından da gerekli ihtiyacı karşılamak zorundadır. Sirkülasyonun çok fazla olduğu üretim sahalarında ürünlerin depo ortamında düzenli olması raflama ile hangi ürünün nerede korunduğunu bilmek ürünlerin kolay kaldırılabilir ve kolay bulunabilir olması sağlanabiliyor. İkinci el depo rafı duvara sabitlenerek istenmeyen tehlikeler meydana getirmesi de engellenmiş olur. Çalışanların ağır sanayi mallarının bulunduğu depo ortamında çalışırken tehlikelerden uzak kalması için raflama sisteminin duvara ay da bulunduğu yere sabitlenmesi ile güvenlik ortamı da sağlanmış olur.

Böylece çalışanların beklenmedik kazalardan etkilenmesi en aza indirgenerek hem işçi sağlığı hem de işyeri güvenliği yerine getirilir. Mobil raflama ile de yine farklı seçenekler elde edilebilir. Alanı geniş olmayan depolarda yer kazanmak adına farklı yerleştirme kombinasyonları deneyerek hem yerden tasarruf edilir hem de rahatlıkla üretim malları saklanabilir. Raf sistemleri her sektörde büyük kolaylıklar sağlayarak depolama imkanları sunmaktadır. Gerek ağır sanayi üretim malzemelerini gerek yiyecek-içecek sektöründe kullanılan çok parçalı takımlarını gerekse de tekstil ürünlerinin saklanmasını sağlayan raf sistemleri bütün sektörlerde farklı kolaylıklar sunmaktadır. Gıda sektöründe davet ve organizasyon programları yapılmaktadır. Bu tür programların en önemli özelliği çok fazla küçük büyük malzemelerin kullanılmasıdır. Masa süslemesi giydirmesi tabak çatal bıçak malzemeleri süsleme malzemeleri içecekler için bardaklar şişeler pişirme gereçleri bu tür organizasyon ve davetlerin vazgeçilmezleridir. Bu malzemelerin saklanması ve korunması da en az kullanımı kadar önemlidir. Sabit raf sistemleri ya da mobil raflama ile malzemelerin hazır ve düzenli olması sağlanabilir.

Tekstil sektöründe farklı kumaş elbise vb. kullanımlı ürünler üretilmektedir. İthal edilmeden önce belli bir saklama süresi geçiren üretim ürünleri temiz düzenli ve kolay ulaşılabilir bir alanda tutulması gerektiğinden raflama ile bu imkanlar sunulabilir. Farklı raflama sistemleri ile ürünler kolayca farklı kategorilerde yerleştirilir ihtiyaç duyulduğunda ürünler hızlı bir şekilde ayrıştırılarak kullanıma ya da nakliyeye hazır hale getirilir. Günümüzde hipermarketlerin satış ve depolama alanında ihtiyaç duyduğu raflama sistemleri ürünlerin teşhiri ve saklanması açısından önemli hale geldi. Ürünlerini satış için teşhir alanlarına getiren firmalar fazla ürünlerini de aynı mağazaların depolarında raflama sistemi ile saklayarak biten ürünlerin depoda hazır halde tüketiciye hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayarak büyük bir rahatlık ve kolaylık sağlamaktadır. Sabit ya da mobil ikinci el depo rafı ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlar ve bol çeşitle bulabileceğiniz her türlü teknik destek alabileceğiniz www.ersantic.com sitesi seçenekleriyle sizlerin ziyaretini bekliyor.
Editör: TE Bilisim