Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanlığına atanan emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan, yeni görevine başladı.

Apakan, AGİT Daimi Konsey Toplantısı'na katılarak teşekkür konuşması yaptı. AGİT'in Ukrayna'da yaşanan sorunların çözüm adresi olarak görüldüğünü belirten Apakan, kendisine verilen görevin hassasiyetinin ve beklentilerin öneminin farkında olduğunu söyledi. Apakan, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun, Ukrayna'daki gelişmelere karşı adaptasyonunu göstermek açısından önemli başarı olduğunu ifade etti.

Pazartesi gününden itibaren Ukrayna'daki görevinin başında olacağını aktaran Apakan, Ukrayna'da yaşanan gelişmelerle ilgili bu ay sonunda rapor hazırlayacaklarını açıkladı. Görevi titizlikle yerine getireceklerini, ilgili bütün bilgi ve belgeleri toplayacaklarını vurgulayan Apakan, "Misyonun, Ukrayna'daki tansiyonu düşürmeye yardımcı olacağını umuyorum" dedi.

Birinci işinin "misyonun görevlerini görmek" ikincisinin "gözetleme işlemi, analiz ve karşılaştırma" olacağını aktaran Apakan, "Özel Gözlem Misyonu'nu gerçekten sizler oluşturdunuz ve şekil verdiniz. Misyonun herbir üyesi, sizlerin kurduğu parametreler ışığında görevlerini yerine getirecektir. Biz düzenli olarak sizlere rapor vereceğiz ve sizlerin katkılarını memnuniyetle karşılayacağız" diye konuştu.

AGİT Daimi Konseyi, 21 Mart'ta gerçekleşen toplantısında, 25 Mayıs'ta Ukrayna'da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimini gözetlemek üzere AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kurulmasına karar vermişti.

Emekli Büyükelçi Apakan'ın, 2 Nisan'da AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanlığına atandığı duyurulmuştu. 
Editör: TE Bilisim